Windows XP bokse

Slutt for Windows XP

Nå er det slutt på sikkerhetsoppdateringene til tidenes mest populære operativsystem.

10. april 2014

For drøyt tolv år siden, høsten 2001, kom Windows XP. Det ble snart tidenes mest populære operativsystem, men nå er dagen kommet der det ikke lenger vil bli gitt ut flere oppdateringer til operativsystemet. Det er mange brukere med eldre datamaskiner som beklager dette.

Hvis du fremdeles bruker XP, vil det fra nå av utgjøre en forholdsvis stor sikkerhetsrisiko å fortsette med det gamle systemet. Microsoft har da også i lang tid anbefalt XP-brukere å oppgradere operativsystemet eller kjøpe en helt ny datamaskin.

Helt konkret betyr denne dagen at Microsoft ikke lenger vil lukke sikkerhetshull eller risikable feil i systemet. Antivirusprogrammet ditt vil fortsette å fungere som normalt, men jo lengre tid som går fra nå av, desto mer sårbar blir pc-en din bli for virus og annet svineri. Mange hackere og it-kriminelle vet at XP ikke får flere oppdateringer, og derfor vil det nok bli fokusert enda mer på innbrudd i det foreldede systemet.

Hvis du skal bytte fra XP til noe nyere, har Microsoft en lang rekke hjelpemidler som kan gjøre overgangen enklere. For det første: Hvis du faktisk ikke vet om datamaskinen din kjører Windows XP, kan du sjekke det på denne nettsiden.

De som ønsker å beholde den datamaskinen de bruker XP på, men er usikre på om den kan kjøre Windows 7 eller 8, kan laste ned Windows Upgrade Assistant Tool. Det analyserer program- og maskinvaren på pc-en for å se om den kan oppgraderes.

Du kan laste ned gratisprogrammet PCmover Express, som hjelper deg med å flytte filene dine fra en XP-pc til en datamaskin med Windows 7 eller 8.

Her i Komputer for alle håper vi at byttet fra XP kommer til å gå problemfritt for alle.

Alle lenkene til programmene finner du til høyre på denne siden.

Kanskje du er interessert i...