Cookies- og Brukervilkår


Pc på størrelse med et minnekort

Intel har laget en prosessor som er perfekt til framtidige minidatamaskiner som bæres på kroppen. Firmaet har demonstrert det ved å bygge en komplett pc på størrelse med et SD-kort.

Overalt på årets CES-messe fins det små datamaskiner som er formet som armbånd, klokker, smykker eller kommer innebygd i klesplagg. Det er en utvikling som begynte med små, nystartede firmaer, men nå har kommet så langt at firmaer som LG og Sony har presentert små enheter som kan loggføre de aktivitetene man driver med.

Prosessorprodusenten Intel er også klar for denne nye bølgen med prosessoren Quark X1000, som opprinnelig ble lansert i september. Prosessoren er den minste Intel har laget så langt, og den nøyer seg med en tidel av den strømmen firmaets andre miniprosessor Atom krever.

For å demonstrere dette har Intel bygget en pc som inneholder en tokjerners Quark, og de hevder at den kan sammenlignes med en Pentium-pc. Den har både trådløst nettverk og Bluetooth. Det hele er bygget inn i noe som ligner på et SD-minnekort.

Datamaskinen heter Edison, og Intel viste en prototyp bygget inn i en bleie som kunne fortelle foreldre alt om barnets tilstand, bare som et eksempel på de utallige mulighetene Intel ser for en mikro-pc som Edison.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Test selv: Så rask er prosessoren

Test selv: Så rask er prosessoren

Prosessoren eller cpu-en i datamaskinen din har stor betydning for ytelsen, men hva betyr de kryptiske modellnavnene? Det får du svar på her, og du kan se karakterer for alle prosessorer.

Les mer

Minnepinne med lås

Minnepinne med lås

Glem alt om avansert kryptering og filsystemer. En ny minnepinne lar deg låse innholdet på den gammeldagse måten.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer