Cookies- og Brukervilkår


Professor slår fast: Museskader eksisterer

Eksperter har i mange år diskutert om det virkelig er noe som heter museskader. Nå legger en svensk professor fram bevis for at museskader er reelle.

Den svenske professoren Håkan Johannson jobber ved Belastningsskadecentrum i Umeå, som er en del av det svenske Arbeidstilsynet, Etter et årelangt forskningsprosjekt har han fastslått at man kan få skader av å bruke en datamus.

Han går imot mange andre eksperter og forskere, som ikke har ankerkjent museskader som en arbeidsskade. Gjennom forskingen på alle slags belastningsskader har han og forskerteamet ved Umeå fått kliniske bevis for at museskader er reelle.

"Jeg er helt overbevist om at data- og musearbeid kan gi alvorlige arbeidsskader. Alle resultatene våre peker på det. Det er ingenting som taler for at museskader ikke skal eksistere," sier Håkan Johansson.

Komputer for alles tips for å unngå museskader
Fysio- og ergoterapeuter har lenge advart mot å bare bruke musa når man sitter ved datamaskinen. De anbefaler at man skifter mellom "forskjellige musetyper". Derfor er det for eksempel en god idé å bruke en digital musepenn.

I tillegg til at man skåner hånda og armen er det mange fordeler ved å bruke en digital penn.

* For det første får man mye bedre presisjon når man for eksempel jobber med bilder.

* Pennen er trykkfølsom, så man kan variere størrelsen til penselen - alt etter hvor hardt man trykker på tegneplaten. Det gir mer naturlige penselstrøk.

* Det går lynraskt å angre på en endring ved å snu pennen og bruke den som viskelær. Det aktiverer sletteprogrammet til pennen.

* Pennen ligger mer naturlig i hånda, så man unngår å få vondt i hendene, armene og skuldrene etter å ha jobbet i lang tid.

* Du kan også ha stor glede av den digitale pennen til oppgaver som å sette inn underskriften din i epostmeldinger og dokumenter.

Akkurat nå kan nye abonnenter få en digital penn og en tegneplate når de bestiller Komputer for alle.
> Bestill et abonnement her


Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

Ekstern harddisk med skjerm

Ekstern harddisk med skjerm

InSight er navnet på den lille harddisken med skjerm fra Verbatim. Skjermen forteller hva stasjonen heter og hvor mye plass som er brukt.

Les mer

USB-minnepinner

Et samarbeid mellom minnepinne-produsenten Transcend og antivirusfirmaet Trend Micro har resultert i en smart og sikker minnepinne.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer