Cookies- og Brukervilkår


Sensorer registrerer følelser

CES 2016: Verdens største messe for forbrukerelektronikk er i gang, og et av årets gjennomgangstemaer er at det kommer enda flere følere og målere i smarttelefoner, nettbrett og annen elektronikk i din nærhet.

Det handler om deg og dine følelser. Hvis elektronikken du omgir deg med vet hvordan du har det både fysisk og psykisk, kan det nemlig hjelpe deg på alle tenkelige måter. Tenk deg for eksempel at tv-en vet at du har en tung dag. Da vil den helt automatisk kunne foreslå filmer eller tv-serier som passer til sinnsstemningen. Eller hva med en smarttelefon som selv kan regne ut at søvnmangel, altfor lav puls og for høy kroppstemperatur er et sikkert tegn på influensa?

De nevnte situasjonene er bare to eksempler på en teknologi som kalles "ambient sensing", og som var blant hovedpunktene da Shawn DuBravac, sjeføkonom for den amerikanske bransjeforeningen Consumer Technology Association som arrangerer CES, åpnet messen med et foredrag om trendene i det nye året. Han fremhevet blant annet selskapet Sensum, som utvikler programmer nettopp for å registrere menneskelige følelser. For noen måneder siden lanserte nemlig Sensum appen EmoCam for Android-baserte smarttelefoner som kobler sammen data om puls og humør med de bildene man tar med appen.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Husker du Windows 3.1?

Husker du Windows 3.1?

Unn deg et nostalgisk tilbakeblikk og bli kjent med Windows 3.1!

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lynraske minnepinner

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdLynraske minnepinner

Med de nyeste minnepinnene får du masse lagringsplass og lynrask overføringshastighet. Vi har samlet 11 av dem, og testen vår viser at du bør tenke deg godt om før du kjøper en USB 3.0-minnepinne.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Solide verktøy til minnepinnen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSolide verktøy til minnepinnen

Programmer som kan fraktes på en minnepinne, gir deg rask og enkel tilgang til tekstbehandling, musikkredigering og mange andre verktøy når du er på farten.

Les mer

Nyeste

Spar en formue

Når bør du slå til for å gjøre et godt kjøp på en ny pc, skriver eller mobil?

Les mer

Den beste nødladeren til smarttelefonen

Med en nødlader i vesken kan du holde liv i mobiltelefon og nettbrett en hel helg, uten å være i nærheten av en stikkontakt.

Les mer

FBI hacker iPhone!

Apple vil skjerpe sikkerheten på iPhone etter at FBI hacket telefonen til en terrorist.

Les mer