CES 2016: Sensum

Sensorer registrerer følelser

CES 2016: Verdens største messe for forbrukerelektronikk er i gang, og et av årets gjennomgangstemaer er at det kommer enda flere følere og målere i smarttelefoner, nettbrett og annen elektronikk i din nærhet.

5. januar 2016

Det handler om deg og dine følelser. Hvis elektronikken du omgir deg med vet hvordan du har det både fysisk og psykisk, kan det nemlig hjelpe deg på alle tenkelige måter. Tenk deg for eksempel at tv-en vet at du har en tung dag. Da vil den helt automatisk kunne foreslå filmer eller tv-serier som passer til sinnsstemningen. Eller hva med en smarttelefon som selv kan regne ut at søvnmangel, altfor lav puls og for høy kroppstemperatur er et sikkert tegn på influensa?

De nevnte situasjonene er bare to eksempler på en teknologi som kalles "ambient sensing", og som var blant hovedpunktene da Shawn DuBravac, sjeføkonom for den amerikanske bransjeforeningen Consumer Technology Association som arrangerer CES, åpnet messen med et foredrag om trendene i det nye året. Han fremhevet blant annet selskapet Sensum, som utvikler programmer nettopp for å registrere menneskelige følelser. For noen måneder siden lanserte nemlig Sensum appen EmoCam for Android-baserte smarttelefoner som kobler sammen data om puls og humør med de bildene man tar med appen.

Kanskje du er interessert i...