Cookies- og Brukervilkår


Gode råd om blekkforbruk

Hovedoppgaven til skriveren din er å skrive ut skarp tekst og flotte bilder – men den er sannelig også litt av en melkeku for skriverprodusentene. Mange av funksjonene er der nemlig for å få deg til å bruke mest mulig av det dyrbare blekket.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Nylig kunne den 14-årige amerikanske skoleeleven Suvir Mirchandani høste massiv medieomtale for skoleprosjektet sitt. Han påviste nemlig at den amerikanske staten kunne spare godt over to milliarder kroner bare ved å endre standardskrifttypen til en som var litt tynnere – og som følgelig ville bruke mindre blekk. I ettertid viste det seg at beregningene var litt for enkle og at besparelsene ikke ville bli fullt så store, men det understreket likevel godt hvor avsindig dyre blekkpatroner og tonere er, og hvor dyrt det hele kan bli hvis en organisjasjon har mange skrivere. Det du som forbruker har størst innflytelse på i forhold til blekkforbruk, er selvfølgelig hvordan og hvor mye du skriver ut. Men som denne artikkelen dessverre poengterer, bruker skriveren din også masse blekk uten at du på noen som helst måte kan styre det. Det vi kan gjøre, er å vise deg hva du bør være oppmerksom på – og ellers gi noen tips om hvordan du i det minste kan forminske de økonomiske konsekvensene av skrivernes blekksløseri.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Bruk hodet før du kjøper skriver

Bruk hodet før du kjøper skriver

Det kan bli en kostbar fornøyelse å velge feil skriver.

Les mer

Blekk er billigst!

Blekk er billigst!

Vi har sjekket sideprisen for fem laserskrivere og seks blekkskrivere, og allerede nå kan vi avsløre at det er mye billigere å skrive ut blandet tekst og grafikk på en blekkskriver enn en laserskriver.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Skriveren din lyver

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSkriveren din lyver

Hovedoppgaven til skriveren din er å skrive ut skarp tekst og flotte bilder – men den er sannelig også litt av en melkeku for skriverprodusentene.

Les mer

Nyeste

Bruk hodet før du kjøper skriver

Det kan bli en kostbar fornøyelse å velge feil skriver.

Les mer

Spar en formue på utskrifter

Vi hjelper deg å spare store beløp på skriverblekk.

Les mer

Billige utskrifter

Du får markedets beste skriverøkonomi, men funksjonaliteten halter litt ved Epson Ecotank L355.

Les mer