Cookies- og Brukervilkår


Konica Minolta magicolor 3730 DN

Vil du ha fargeutskrifter i en fei, er det ingen vei utenom en laserskriver som denne fra Konica Minolta. Som andre laserskrivere er den tung og tar en del plass på bordet.

Sett til:

3.370,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Den kan kobles direkte til pc-en med en USB-kabel eller kobles til et nettverk, noe som også kan sende støyen et stykke vekk.

Selve utpakkingen byr ikke på problemer. Når vi kommer til tonerpatronene, venter det en positiv overraskelse: De er allerede på plass, og det er bare en stripe med plastforsegling som må fjernes, noe som gjør jobben enkel.

Litt mot normalt skal papiret ligge på tvers i papirskuffen, men det venner man seg raskt til. Vi setter også pris på at skriveren kan svelge mange ulike papirtyper og formater; fra det usedvanlig tynne til papir som nærmest føles som papp. Det er plass til 250 ark i standardkvalitet. Men vi savner en indikator for hvor mye papir som er igjen.

Nettverksproblemer
Installasjon av driveren går fint med USB-tilkobling. Men på et nettverk hadde skriveren problemer med å hente en IP-adresse, og det så derfor ut som om den ikke var tilkoblet. Verktøyprogrammet som følger med, nektet å la seg installere, og til slutt måtte vi stille inn IP-adresser og andre detaljer manuelt. Her er ikke betjeningspanelet til mye hjelp. Det viser bare to linjer med tekst, og de få knappene er ikke intuitive. Det hjelper å skrive ut en oversikt over menystrukturen, men vi venter mer av en skriver som ikke er blant de billigste.

Når skriveren først er installert, fungerer den til gjengjeld utmerket. Den er rask til å levere første side, og vår hastighetsmåling viser at den holder løftet om 24 sider i minuttet. I svart-hvitt får vi faktisk litt mer, mens mer komplekse farge-dokumen­ter kan ta litt lengre tid å behandle. Dupleks-funksjonen fungerer like raskt, så dobbeltsidig fargetrykk kan kjøres på under fem sekunder per side.

Mengden av toner som er igjen, kan leses av i betjeningspanelet. Tonerpatronene som følger med, er av startertypen, som holder til 2000 svart-hvite sider og bare 1000 i farger. Det er ikke imponerende. Standardpatroner holder til 3000 sider. Best økonomi får vi imidlertid med høykapasitetspatroner, som klarer 5000 standardsider.

Tekstutskrifter blir fine, med god skarphet og litt kraftige konturer. Grafikk ser også bra ut, og utskrift av bilder er i toppklasse for laserskrivere generelt. Alle detaljene er med, nyansene er fine og vi ser stort sett ingen tegn til pikselering.

Fakta

• Type: Fargelaser
• Papirskuff: 250 ark
• Papirtyper: 60–210 g/m2
• Maks. tonerkapasitet: 5000 ark
• Sider/minutt s/hv: 24,5
• Sider/minutt farge: 21,2
• Tilkobling: Nettverk, USB
• Mål: 52,0 x 41,9 x 33,3 cm

  • Flott fargeutskrift

  • Lynrask dupleks

  • Mange papirtyper

  • Minimalt display

  • Nettverksproblemer

Eksterne koblinger
Les mer om...
Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Billiglaser utmerker seg ikke

Billiglaser utmerker seg ikke

Det er stadig flere som bytter ut de gamle skriverne sine med såkalte flerbruksskrivere

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Stor test av billige laserskrivere

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdStor test av billige laserskrivere

Vi tester seks billige svart-hvitt-laserskrivere og forteller deg hvilken av dem som gir deg mest for pengene.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Den beste fargelaserskriveren til under 2500 kroner

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdDen beste fargelaserskriveren til under 2500 kroner

Stor test: En fargelaserskriver er svaret for deg som vil ha mange, sylskarpe og gode utskrifter på kort tid.

Les mer

Nyeste

Den beste fargelaserskriveren til under 2500 kroner

Stor test: En fargelaserskriver er svaret for deg som vil ha mange, sylskarpe og gode utskrifter på kort tid.

Les mer

Lynrask, med lure funksjoner

Samsung ProXpress C2620DW er en rask og effektiv skriver med gode funksjoner. Men litt for dyr hvis du ikke skriver ut mye.

Les mer

Stor test av billige laserskrivere

Vi tester seks billige svart-hvitt-laserskrivere og forteller deg hvilken av dem som gir deg mest for pengene.

Les mer