CES 2016-intro

Velkommen til CES 2016

CES 2016: Komputer for alles utsendte medarbeider har nettopp landet i Las Vegas og er klar til å rapportere fra verdens største messe for forbrukerelektronikk. CES går av stabelen i disse dager, og du kan følge med på de mange spennende nyhetene på vår Facebook-side.

5. januar 2016

Siden 1967 har CES – Consumer Electronics Show – vært stedet der produsenter av elektronikk, datamaskiner og teknologi fra hele verden har vist frem sine nyeste produkter. I 1970 debuterte for eksempel videospilleren, i 1981 var det cd-en og i 2010 var det Android-baserte telefoner og nettbrett. I år har over 3600 forskjellige produsenter tatt oppstilling på CES, som er en salig blanding av både små og nystartede selskap og de velkjente gigantene som alle kjenner. Det vil kort sagt være mengder av nyskapninger og nye produkter, og vi gleder oss til å gå på oppdagelsesferd og se hva produsentene har å by på denne gangen.

Banebrytende nyheter Selv om CES bare er åpen for produsenter, bransjefolk og journalister, var det i fjor over 170 000 besøkende på messen, og arrangørene forventer et like massivt fremmøte i år. Et av fjorårets store temaer var "wearables", altså utstyr som man bærer på kroppen (armbånd og klokker), og som blant annet kan måle helsetilstand, puls, antall skritt, søvnmønster osv. Det var også en overflod av hverdagselektronikk med Internett-tilkobling ("tingenes Internett"), og du husker kanskje monstervaskemaskinen fra LG eller den geniale kjøkkenvekten Drop fra vår dekning av messen i 2015. De kan du lett søke deg frem til på hjemmesiden.

Hva som er årets viktigste temaer, og hva som ellers lanseres av banebrytende nyheter på årets CES, kommer vi tilbake til i løpet av de nærmeste dagene.

Besøk vår facebookside med jevne mellomrom, og hold deg oppdatert på hva som skjer på CES 2016.

Kanskje du er interessert i...