Cookies- og Brukervilkår


Sjekk appene nå!

Er appene på telefonen like uskyldige som de ser ut? De kan faktisk kreve tilgang til bildene dine, nøyaktig hvor du befinner deg, til å sende tekstmeldinger og en rekke andre personlige ting – og du risikerer å bli lurt av kriminelle apputviklere. Her viser vi hvordan du tar kontrollen over tillatelsene.

Last ned artikkel - bare for brukere

På en Windows-pc er du vant til å gi tillatelse før et program blir installert. Dialogboksen i Win­dows gir en sikkerhet for at skumle programmer ikke installerer farlige funksjoner av seg selv, uten din tillatelse. Det samme skjer på smarttelefonen, men måten du blir spurt på, er svært forskjellig, avhengig av om du har en iPhone eller en Android-telefon – og svaret kan ha avgjørende betydning hvis appen er noe annet enn den gir seg ut for. Godtar du for eksempel at en app kan ringe eller sende tekstmeldinger fra telefonen, risikerer du å få en stor telefonregning for anrop og meldinger som du ikke selv har foretatt, til innholdstakserte tjenester. Konsekvensen kan også være målrettet reklame når en app av tvilsom karakter får tilgang til telefonens GPS og dermed din fysiske posisjon, som appen kan sende til annonsører. Det kan også være at familiens yngste bruker en formue på spill etter at du har tillatt at det foretas kjøp i appen. Dette gjelder naturligvis bare for lyssky apper og ikke for store og velkjente tjenester.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Suveren Android-simulator

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSuveren Android-simulator

Med Droid4X kan du kjøre favoritt-appene direkte i Windows! Du får programmet og en veiledning.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Bruk smartmobilen som stjernekart

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBruk smartmobilen som stjernekart

Med en smartmobil er det lett å bli klok på stjernehimmelen over hodet på deg.

Les mer

Tips om Pokémon Go

Tips om Pokémon Go

Slik kommer du i gang med Pokémon Go.

Les mer

Nyeste

Sædbank lanserer app

Vil du at barnet skal ha grønne øyne? En sædbank lanserer nå en app hvor du kan finne den perfekt faren til ditt barn.

Les mer

Alt om Pokémon GO

Hva er Pokémon GO? Her kan du lese siste nytt om det populære spillet Pokémon GO.

Les mer

Tips om Pokémon Go

Slik kommer du i gang med Pokémon Go.

Les mer