Cookies- og Brukervilkår


La Google ta hånd om bildene

Det er overraskende enkelt å overføre digitale bilder til Google Bilder. Når først det er gjort, sørger maskinene til Google for at de ser strålende ut, uten at du behøver å løfte en finger.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Døtrene mine står smilende på en diger stein, midt i en elv. Vi er i Denver, Colorado, solen skinner, og de grønne buskene speiler seg i vannet som spruter over steinene i en evig sløyfe i den lille filmsnutten. Vannets bevegelser og vinden i jentenes lange lyse hår, i det ellers så statiske bildet, gjør at man nesten hører det tunge bruset fra vannmassene.

Det pussige er bare at jeg aldri tok opp noen film. Bare en kort bildeserie som en datamaskin hos Google har satt sammen til dette animerte klippet, så å si helt av seg selv. Det eneste jeg gjorde var å dra bildene fra mappen på min egen pc over i en fane som heter Google Bilder i nettleseren.

Hvis du bare er ute etter å lagre de umistelige digitale bildene på et trygt sted, kan du bruke Google Bilder som en grei løsning for sikkerhetskopiering. Plassen som står til rådighet, er den samme som på den gratis Google Drive. Du må først kjøpe mer plass hvis plassbehovet overstiger 15 GB.

Hvis du heller vil bruke Google Bilder som et uendelig stort bildegalleri med mange smarte funksjoner, kan du faktisk også det. I så fall må du bare akseptere at bildene ikke skal være større enn 2048 piksler i bredden (det er fortsatt dobbelt så mye som Full HD) for å kunne overføre så mange bilder du vil. Du kan kort sagt fortsette å overføre bilder uten at det påvirker den kvoten du har til rådighet på Google Drive.

Så snart bildene ligger hos Google, setter maskinene deres i gang med bildebehandlingen. Lys og farge justeres i alle bildene, og Googles smarte, og noen ganger morsomme, effekter legges inn på utvalgte bilder. Det kan være fremmede som forsvinner fra bakgrunnen i portrettbilder, eller bildeserier som settes sammen til imponerende panoramaer eller korte filmer. Alt sammen uten at du behøver å løfte en finger. Liker du ikke effektene eller er av typen som helst vil gjøre alle endringene selv i et bildebehandlingsprogram, kan du fjerne effektene med et enkelt museklikk – men sjekk likevel hva Google-algoritmene finner på. De automatiske resultatene er ganske imponerende, selv for en dreven hobbyfotograf.

Les videre på de neste sidene, og lær hvordan du får størst utbytte av de mange funksjonene, enten du bare vil la maskinen ta seg av det kjedelige redigeringsarbeidet eller du vil ha noe mer kontroll over prosessen.

> Last ned Google FotosEksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Gratis bildebehandling

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdGratis bildebehandling

Her tester vi åtte av de mest populære bildebehandlings-programmene du kan laste ned og bruke gratis.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Enkel bildebehandling

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdEnkel bildebehandling

Programmet IrfanView er raskt enkelt og inneholder nøyaktig de bildebehandlingsfunksjonene man bruker mest.

Les mer

Et godt alternativ til Picasa

Et godt alternativ til Picasa

Google stenger bildetjenesten Picasa i løpet av våren. Vi har et forslag til et program du kan bruke i stedet.

Les mer

Nyeste

Microsoft vil ta kontrollen over kameraet

En ny app fra Microsoft vil gjøre det unødvendig å etterbehandle bildene

Les mer

Et godt alternativ til Picasa

Google stenger bildetjenesten Picasa i løpet av våren. Vi har et forslag til et program du kan bruke i stedet.

Les mer

Lag en flott lysbildevisning

Bruk Icecream Slideshow Maker til å produsere et imponerende show.

Les mer