reparer komno 082015

Reparer fotografier enkelt og raskt

Profesjonell bildebehandling er vanligvis både vanskelig og komplisert , og det krever en pc med store muskler. Dette programmet er lite, raskt og enkelt, og det kan brukes til feilretting på en helt vanlig pc.

13. mai 2015

Det burde egentlig vært årets blink-skudd – et flott bilde av en storslått severdighet eller et helt spesielt øyeblikk.

Men i virkeligheten skjer det ikke ofte at feriebildene og andre digitale fotografier er helt perfekte når de kommer direkte fra digitalkameraet eller mobiltelefonen. Og da trenger du et program som kan hjelpe deg med å fikse på bildene.

Alternate PicView, som vi bruker i denne artikkelen, har den fordelen at det er lynraskt og tar svært lite plass på harddisken.

Det er ofte de samme feilene som dukker opp gang på gang på bildene til vanlige hobbyfotografer. Det er grunnen til at mange smarttelefoner og digitale lommekameraer har en innebygd mulighet for å rette på denne typen feil.

Men kanskje du har et kamera som ikke har denne muligheten, eller kanskje du heller vil jobbe på en stor pc-skjerm enn å prøve å se de minste detaljene på en liten mobilskjerm. På pc-en er det mye lettere å se hele fotografiet i god kvalitet, og du kan zoome inn på detaljer som du vil fikse på.

I denne omgangen går vi ikke gjennom alle de forskjellige funksjonene i dette programmet. Det er ganske mange av dem, og programmet kan for eksempel også brukes til å få en samlet oversikt over alle bildemappene på harddisken.

Men det hopper vi over i denne omgangen. I stedet vil vi konsentrere oss om de fem feilene som forekommer oftest når man fotograferer. Enkelte problemer kan løses med en enkel autofunksjon, andre er du nødt til å justere selv – men det er ikke vanskelig. Det er mange fotoprogrammer som likner på Alternate Pic-View, men vi har valgt dette programmet fordi det er helt gratis, uten begrensninger og fritt for reklame. I tillegg er det så lite at det nesten ikke opptar noen plass på harddisken. Det er også grunnen til at det går så raskt å utføre de små, men viktige, korrigeringene.

> Last ned Alternative Pic View

Kanskje du er interessert i...