KOM_NO_11_170765-NR11_S_Dine_bedste_opskrifter_Web

Bruk datamaskinen som kjøkkenhjelp

Uten oppskrifter kommer mange av oss til kort til kjøkkenet. Men hvorfor ikke droppe de tunge bøkene og bruke pc-en i stedet?

21. juli 2013

Droppe kokebøkene og bruke en datamaskin i stedet? Ja da, det går helt fint. Du får alle oppskriftene samlet på ett sted, og mange andre smarte funksjoner.

Tanken om å bruke en pc på kjøkkenet er like gammel som selve den personlige datamaskinen, så det er ikke overraskende at det fins mange kokebok-programmer. Alle kan samle og organisere oppskrifter, så du finner dem når du trenger dem. Men ideen er så populær at de fleste programmene koster penger. Til gjengjeld blir de ofte levert med en god samling oppskrifter – men de er ofte på engelsk. Så hvis du skal starte helt fra begynnelsen av med å skrive inn dine egne oppskrifter, kan du like godt bruke et gratisprogram.

Gourmet Recipe Manager er ”open source” – det vil si helt gratis. Under panseret skjuler det seg mange avanserte funksjoner. Du kan selvfølgelig skrive inn oppskriftene dine. Men det går også fort å kopiere oppskrifter fra mange nettsteder som har spesialisert seg på mat.

Kanskje du er interessert i...