Cookies- og Brukervilkår


Google med egen nettleser

Chrome er en ny nettleser fra Google. Den norske testversjonen er klar for nedlasting.

Google har kastet seg inn i nettleserkampen med sin egen nettleser, som går under navnet Google Chrome. Foreløpig finnes programmet bare som en testversjon, men hvem som helst kan laste den ned og prøve den.

Google Chrome er basert på åpen kildekode, og hensikten med programmet er ifølge Google å skape en bedre opplevelse for alle som bruker nettet. Google hevder at nettet har forandret seg så mye de siste årene at det er behov for en helt ny nettleser som er utviklet helt fra grunnen av for å kunne ha glede av alle tjenestene som i dag finnes på Internett.

Nettleseren er som et vindu mot Internett. Den er brukerens viktigste verktøy for å kommunisere med nettsider og interessante applikasjoner, og det er viktig at vi ikke gjør noe som legger hindringer i veien for den opplevelsen, sier Sundar Pichai, som er visepresident for produkt­behandling hos Google. Da nettet først begynte å utvikle seg, besto de fleste nettsidene stort sett av tekst, men Internett har utviklet seg til en kraftfull plattform som gjør at brukere kan kommunisere og samarbeide med venner og kolleger via epost og andre nettbaserte kommunikasjonsløsninger, redigere dokumenter, se på video, høre på musikk og mye mer. Google Chrome er utvik­let for dagens Internett og morgendagens applikasjoner, avslutter Pichai.

Blant nyhetene er et kombinert søke- og adressefelt som raskt tar brukeren dit han eller hun vil. Chrome benytter fanekort, og når man åpner et nytt fanekort, vises en side med bilder av de oftest besøkte nettsidene, de siste søkene og alle lagrede bokmerker. En annen nyhet er at hvert fanekort behandles i en egen prosess. Det betyr at nettleseren ikke krasjer selv om én side skulle skape problemer. I så fall lukkes denne ene nettsiden, mens resten av programmet fortsetter å kjøre.

Google har også laget en ny java­skript­motor som kalles V8. Den skal ikke bare øke hastigheten på dagens nettprogrammer, men gjør det også mulig å lage helt nye nettprogrammer som ikke ville fungert i dagens nettlesere. Google vil imidlertid ennå ikke ut med nøyaktig hva dette går ut på.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Gratisprogrammer

Gratisprogrammer

På nettet finner du haugevis av lovlige programmer - helt gratis. Komputer for alle har valgt ut de beste til deg.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overta styringen av andres pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdOverta styringen av andres pc

Unngå misforståelser når kamerater eller kolleger trenger datahjelp.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Brenn cd, dvd og Blu-ray

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBrenn cd, dvd og Blu-ray

Her får du et komplett brennerprogram for pc, slik at du kan brenne både cd-, dvd- og Blu-ray-plater. Det er praktisk når du vil ta sikkerhetskopier, en musikk-cd til bilen eller brenne en sikkerhetskopi av alt innholdet på smarttelefonen eller nettbrettet.

Les mer

Nyeste

Overta styringen av andres pc

Unngå misforståelser når kamerater eller kolleger trenger datahjelp.

Les mer

Tegne hus med et gratisprogram

Tegn og innred hjemmet med millimeterpresisjon i gratisprogrammet Ashamoo Home Designer Pro 3.

Les mer

Få fullversjonene gratis!

Erstatt prøveprogrammene med fullversjoner! Her er våre favoritter.

Les mer