Surface 2

Microsoft prøver seg på nettbrett igjen

På tross av elendig salg av Surface RT, satser Microsoft friskt på en ny generasjon.

2. september 2013

Den siste kvartalsrapporten fra Microsoft viste at salget av nettbrettet Surface RT langt fra har gått etter planen. Verdien av restlageret er blitt nedskrevet med 900 millioner dollar, noe som tilsvarer godt over fem milliarder kroner. Samtidig varslet Microsofts toppsjef Steve Ballmer for en ukes tid siden sin avgang innen ett år, etter at han har vært en av verdens mest utskjelte toppledere. En stor del av kritikken mot ham har gått ut på at han ikke har vært i nærheten av å forutse og håndtere overgangen fra da IT-markedet så å si bare bygde på pc-er og fram til nå, som smartmobiler og nettbrett er blitt vekstområdene. Pc-salget ventes å falle også i framtiden, og i tillegg har det vist seg at satsingen på Windows 8 langt fra har gitt de ønskede resultatene.

Likevel forteller vanligvis svært godt informerte kilder at det planlegges en ny generasjon av RT-nettbrettet, antakeligvis i forbindelse med lanseringen av Windows 8.1 i oktober. Det som omtales som Surface RT 2, vil da komme med Windows RT 8.1 og den sterkt savnede Outlook som app, men de største nyhetene fins innenfor maskinvaren.

Blant annet går det rykter om at Microsoft vil bytte prosessorplattform fra Nvidia Tegra 3 til Qualcomm Snapdragon 800, også etter at Nvidias toppsjef Jen-Hsun Huang har hevdet at de er godt i gang med arbeidet på nettbrettet ut fra sin egen plattform. Det er også snakk om at det vil komme flere størrelser, sannsynligvis et brett med mindre skjerm som skal konkurrere med blant annet iPad Mini og den lille utgaven av Samsung Galaxy.

Det spekuleres også i bransjen på at det snart vil komme en Surface Pro 2 med Intels nye prosessorgenerasjon, som har betegnelsen Haswell. Det er godt mulig at den også kommer med den nye og lynraske, trådløse nettverksstandarden AC.

Kanskje du er interessert i...