Cookies- og Brukervilkår


Microsoft prøver seg på nettbrett igjen

På tross av elendig salg av Surface RT, satser Microsoft friskt på en ny generasjon.

Den siste kvartalsrapporten fra Microsoft viste at salget av nettbrettet Surface RT langt fra har gått etter planen. Verdien av restlageret er blitt nedskrevet med 900 millioner dollar, noe som tilsvarer godt over fem milliarder kroner. Samtidig varslet Microsofts toppsjef Steve Ballmer for en ukes tid siden sin avgang innen ett år, etter at han har vært en av verdens mest utskjelte toppledere. En stor del av kritikken mot ham har gått ut på at han ikke har vært i nærheten av å forutse og håndtere overgangen fra da IT-markedet så å si bare bygde på pc-er og fram til nå, som smartmobiler og nettbrett er blitt vekstområdene. Pc-salget ventes å falle også i framtiden, og i tillegg har det vist seg at satsingen på Windows 8 langt fra har gitt de ønskede resultatene.

Likevel forteller vanligvis svært godt informerte kilder at det planlegges en ny generasjon av RT-nettbrettet, antakeligvis i forbindelse med lanseringen av Windows 8.1 i oktober. Det som omtales som Surface RT 2, vil da komme med Windows RT 8.1 og den sterkt savnede Outlook som app, men de største nyhetene fins innenfor maskinvaren.

Blant annet går det rykter om at Microsoft vil bytte prosessorplattform fra Nvidia Tegra 3 til Qualcomm Snapdragon 800, også etter at Nvidias toppsjef Jen-Hsun Huang har hevdet at de er godt i gang med arbeidet på nettbrettet ut fra sin egen plattform. Det er også snakk om at det vil komme flere størrelser, sannsynligvis et brett med mindre skjerm som skal konkurrere med blant annet iPad Mini og den lille utgaven av Samsung Galaxy.

Det spekuleres også i bransjen på at det snart vil komme en Surface Pro 2 med Intels nye prosessorgenerasjon, som har betegnelsen Haswell. Det er godt mulig at den også kommer med den nye og lynraske, trådløse nettverksstandarden AC.

Gjør datamaskinen helt sikker

Sikkerhet Beskytt datamaskinen mot virus og malware med gode sikkerhetsprogrammer og mengder av nyttige råd.

Les mer

Gjør datamaskinen helt sikker
50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Gratisprogrammer

Gratisprogrammer

På nettet finner du haugevis av lovlige programmer - helt gratis. Komputer for alle har valgt ut de beste til deg.

Les mer

Siste sjanse til å oppdatere Windows 7

Siste sjanse til å oppdatere Windows 7

Det begynner å haste hvis du ikke allerede har oppdatert Windows 7 med Service Pack 1. Den 9. april mister du muligheten til å få support i Windows 7 hvis du ikke har installert servicepakka.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Overta styringen av andres pc

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdOverta styringen av andres pc

Unngå misforståelser når kamerater eller kolleger trenger datahjelp.

Les mer

Nyeste

Overta styringen av andres pc

Unngå misforståelser når kamerater eller kolleger trenger datahjelp.

Les mer

Tegne hus med et gratisprogram

Tegn og innred hjemmet med millimeterpresisjon i gratisprogrammet Ashamoo Home Designer Pro 3.

Les mer

Få fullversjonene gratis!

Erstatt prøveprogrammene med fullversjoner! Her er våre favoritter.

Les mer