Cookies- og Brukervilkår


Slutt for ærverdig musikkspiller

For 15 år siden var Winamp verdens mest populære musikkspiller. Programmet har ikke klart å henge godt nok med, og den 20. desember er det helt slutt.

Det var Winamp som innførte digitale spillelister og på alle måter var en pioner for digitale medieprogrammer, men brukerbasen har blitt stadig mindre. Nå skal den en gang enormt populære mediespilleren til de evige, digitale jaktmarker.

Det var sent på 1990-tallet at musikken begynte å komme inn på datamaskinen i form av de digitale MP3-filene, og Winamp var de flestes yndlingsprogram til å spille dem. Ulovlig deling av MP3-filer steg voldsomt i den samme perioden, og det førte til et kraftig hopp i antallet brukere av Winamp fordi programmet både var oversiktlig, brukervennlig og et av de første i sitt slag.

Ved årtusenskiftet var det hele 25 millioner som brukte spilleren hver gang de hørte på musikk, men allerede i 2001 ble iTunes lansert, og dermed begynte konkurransen å bli for hard for Winamp. Musikkbransjen kjempet samtidig en voldsom kamp for å ta knekken på piratmusikken, særlig representert med Napster som den store, stygge ulven, og iTunes ble den klart beste metoden for å drive lovlig handel med musikkfiler.

Brukerne forsvant langsomt, men sikkert. Den nåværende eieren, det en gang så mektige konsernet AOL, har i de siste årene prøvd seg med versjoner til Android og Mac, men det ble tydeligvis ikke regningssvarende å redde den synkende skuta. Fra den 20. desember er det derfor ikke lenger mulig å laste ned Winamp fra nettsiden eller få brukerstøtte.

Selv om Winamps dager er talte, vil programmet likevel bli stående i datateknologiens historiebøker som en pioner på sitt område.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Bærbar MP3-høyttaler

Bærbar MP3-høyttaler

Altec Lansing Orbit kan kobles til Mp3-spilleren når du er på farten.

Les mer

Trådløse hodetelefoner med retro-design

Trådløse hodetelefoner med retro-design

Si farvel til hodetelefoner med ledning

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beste gratis mediespilleren

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBeste gratis mediespilleren

Det er mange programmer som kan spille film og musikk, og de fleste er heldigvis gratis. Her kan du se hvilket som er best.

Les mer

Nyeste

Lag musikk på egen pc

Med Magix Music Maker får du fantastiske muligheter til å lage musikken selv, med profesjonell lyd.

Les mer

Få mye mer ut av musikken

Sortér og organisér musikken på pc-en. Miks egne lyd-cd-er eller dra ny musikk inn i samlingen.

Klikk her og hent Ashampoo Music Studio

Et komplett musikkprogram

Nå kan du få oversikt over alt av musikk som du har liggende på datamaskinen din.

Les mer