Windows 10 startmenu

Nå kommer Windows 10

Microsoft har avdekket det neste operativsystemet sitt. Ikke Windows 9, men Windows 10!

3. oktober 2014

Microsoft offentliggjorde nylig planene for neste utgave av operativsystemet Windows. De har hoppet elegant over hele Windows 9 og istedenfor gitt det navnet Windows 10. Dette fortalte representantene deres på et pressemøte i San Francisco nylig.

Windows 10 blir nærmest en kombinasjon av Windows 7 og Windows 8, og det skal la seg kjøre på både datamaskiner, smartmobiler, nettbrett og Microsofts spillekonsoll Xbox. Men den største nyheten er at startmenyen endelig kommer tilbake. Den blir en blanding av den klassiske startmenyen fra Windows 7 og flisene fra Windows 8. Dermed samles alt sammen på Skrivebordet, så du slipper å bytte mellom flisene og den vanlige menyen.

Det betyr også at apper og programmer fra Windows Store åpnes i samme type vindu som vanlige programmer, så du kan selv bestemme størrelsen på dem og flytte dem rundt. Du kan også opprette flere skrivebord til forskjellige prosjekter eller formål.

Windows 10 vil være klart en gang midt i 2015, og det er ennå ukjent om det vil blir gratis å oppgradere. Allerede nå kan du hente en prøveutgave av Windows 10. Men du må i så fall være klar over den vil erstatte det nåværende operativsystemet ditt og kommer til å ha feil, kanskje store feil, fordi det er en svært tidlig versjon.

Les mer om Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...