Windows 10 computer

Windows 10 blir enda sikrere

Microsoft har meldt at det nye operativsystemet blant annet får totrinnsbekreftelse og godkjennelse av apper.

2. november 2014

Både Apple og Google har lenge ligget foran Microsoft når det handler om sikkerhet. Men med det nye Windows 10 vil Microsoft legge stor vekt på sikkerheten og gjøre det enda vanskeligere for virus og hackere å bryte seg inn i systemet.

Et av de nye tiltakene er innebygd totrinnsbekreftelse, altså at du trenger to forskjellige identifikasjonsmetoder for å kunne logge deg på. Et lignende system har vært brukt av Google og Apple en stund. Særlig på grunn av alle de sikkerhetsbruddene og hackerangrepene som har vært i det siste, er det blitt en stor økning antallet firmaer som tar totrinnsbekreftelser i bruk.

Microsoft vil i tillegg ha en godkjenning av apper som skal hindre at infiserte apper kommer inn i Windows Store. Dette betyr at appen bare kan komme i butikken hvis utgiveren har et elektronisk sertifikat som er blitt godkjent av Microsoft.

Windows 10 ble nylig sluppet i en versjon beregnet på utviklere og de som gjerne ville prøve det aller nyeste. Det er allerede kommet 7000 rettelser til den nyeste oppdateringen, noe som kan tyde på at Microsoft virkelig står på for å gjøre Windows 10 til den beste Windows-versjonen noen gang.

Microsoft har meldt at den endelige versjonen vil være i salg i midten av 2015.

Les om det nye Windows 10 her

Kanskje du er interessert i...