Cookies- og Brukervilkår


Alvorlig sikkerhetshull i Samsung Galaxy

Samsung S6, S5 og flere andre modeller står i fare for å bli hacket. Helt opptil 600 millioner telefoner er i faresonen.

Et hittil ukjent sikkerhetshull i flere mobiltelefoner fra Samsung har nettopp blitt oppdaget. Det dreier seg om oppdateringer av tastaturet, som sendes ukryptert og derfor kan plukkes opp av kriminelle hackere som kan bytte ut oppdateringen med et virus. Det er nettmagasinet Ars Technica som melder dette.

Tastaturet det er snakk om er det såkalte IME-tastaturet fra Samsung, som finnes blant annet på Galaxy S6 og S5. Tastaturet er Samsungs egen versjon av det svært populære SwiftKey-tastaturet, men utviklerne bak SwiftKey understreker at sikkerhetshullet kun gjelder Samsung-versjonen.

Sikkerhetsforskeren Ryan Welton, som fant og avslørte sikkerhetshullet, forteller at hackere kan misbruke bristen selv om tastaturet ikke er aktivert. Hackere kan også sende virus selv om det ikke finnes noen offisiell oppdatering.

På det nåværende tidspunkt er det lite du som bruker kan gjøre for å sikre deg mot angrep. Samsung jobber med en løsning, men før den er lansert er det beste rådet å unngå å bruke Samsung-telefoner på offentlige WiFi-nettverk, der det er lett for hackere å snappe opp data.
OPPDATERT: Etter at denne artikkelen ble skrevet har vi mottatt følgende kommentar fra Samsung:

"Samsung tar potensielle sikkerhetstrusler meget seriøst. Vi er oppmerksomme på saken som enkelte medier har beskrevet i det siste, og jobber målrettet for å gi våre kunder det nyeste innen sikkerhet på mobile enheter. Samsong KNOX kan oppdatere telefonens sikkerhetspolicy OTA (over-the-air) for på den måten å eliminere potensielle sårbarheter. Denne oppdateringen vil bli påbegynt en av de nærmeste dagene. I tillegg til å gjennomføre oppdateringer av vår sikkerhetspolicy, samarbeider vi tett med SwiftKey om håndtering av potensielle sikkerhetsproblemer i tiden som kommer."

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Microsoft advarer mot svindlere

Microsoft advarer mot svindlere

Microsoft Norge advarer mot svindlere som ringer til norske pc-brukere og utgir seg for å være fra selskapet. Denne typen svindel er mest kjent fra engelsktalende land, men nå har den altså kommet til Norge også.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Slå av webkameraet

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSlå av webkameraet

Deaktiver webkameraet, så det er vanskeligere for hackere å bruke det.

Les mer

En million nye virus i 2008

En million nye virus i 2008

Antivirusselskapet F-Secure har nettopp offentliggjort skremmende tall som viser at første kvartal 2008 slår alle virusrekorder. Selskapet forventer at hele 2008 vil by på opp mot en million nye virus i omløp.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer