Nye_komno_162011

Bruk pc-en i ferien

Pc-en fikser det meste. Hvis du tar den med på ferie, trenger du ikke stort annet i bagasjen enn en tannbørste og et par truser. Vi gir deg 13 praktiske, underholdende og sikre ideer. Nå har du sjansen til å bruke datamaskinen på en helt ny måte.

29. juni 2012

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du bruker pc-en i ferien.

Det som skiller en datamaskin fra en hvilken som helst husholdningsmaskin, er at den kan programmeres til å utføre nær sagt alt som måtte fins av oppgaver. De fl este av oss er nok temmelig ensformige i vår omgang med datamaskinen. Det går i regneark, tekstbehandling eller som en forlengelse av tv-en via internett-tilkoblingen. Det er i grunnen synd, for den kan brukes til så utrolig mye mer.

I dette tilfellet er det faktisk bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke pc-en til. Les videre på de neste sidene, og gi pc-en nye og spennende oppgaver.

Spor opp ditt stjålne kamera Når du tar bilder med et digitalkamera, blir en stor mengde forskjellig informasjon lagret sammen med bildet – såkalt EFIXdata. Her finner du både informasjon om kameramodellen som er brukt, når bildet er tatt og innstillingene for blenderåpning, brennvidde, lukkertid og blits. Mange kameraer legger i tillegg et serienummer på hvert bilde. Dette serienummeret er hele poenget med denne usedvanlig snedige nettsiden, som du kan bruke til å søke etter stjålne digitalkameraer på nettet.

Lei film og tv på nettet Det beste man kan foreta seg på en regntung søndag, er å stikke innom videosjappa og leie en film. Så lenge det ikke regner for mye, selvfølgelig ... Heldigvis er datamaskinen i ferd med å gjøre både gåturen og videosjappa overflødig. Det kryr av nettsteder hvor man kan låne eller leie både filmer og tv-sendinger på nettet.

Din pc leder dig på rette vej Glem de gamle kartbøkene. Halvparten av alle bilister bruker GPS. Og siden dette er et pc-blad, er det naturlig å overlate også denne oppgaven til datamaskinen. Utstyrt med et kartprogram på pc-en, f.eks. Google Earth, trenger du ikke annet enn en ekstern GPS-mottaker.

Kanskje du er interessert i...