Cookies- og Brukervilkår


Bruk pc-en i ferien

Pc-en fikser det meste. Hvis du tar den med på ferie, trenger du ikke stort annet i bagasjen enn en tannbørste og et par truser. Vi gir deg 13 praktiske, underholdende og sikre ideer. Nå har du sjansen til å bruke datamaskinen på en helt ny måte.

Last ned artikkel - bare for brukere

Last ned denne artikkelen her og les mye mer om hvordan du bruker pc-en i ferien.

Det som skiller en datamaskin fra en hvilken som helst husholdningsmaskin, er at den kan programmeres til å utføre nær sagt alt som måtte fins av oppgaver. De fl este av oss er nok temmelig ensformige i vår omgang med datamaskinen. Det går i regneark, tekstbehandling eller som en forlengelse av tv-en via internett-tilkoblingen. Det er i grunnen synd, for den kan brukes til så utrolig mye mer.

I dette tilfellet er det faktisk bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke pc-en til. Les videre på de neste sidene, og gi pc-en nye og spennende oppgaver.

Spor opp ditt stjålne kamera
Når du tar bilder med et digitalkamera, blir en stor mengde forskjellig informasjon lagret sammen med bildet – såkalt EFIXdata. Her finner du både informasjon om kameramodellen som er brukt, når bildet er tatt og innstillingene for blenderåpning, brennvidde, lukkertid og blits. Mange kameraer legger i tillegg et serienummer på hvert bilde. Dette serienummeret er hele poenget med denne usedvanlig snedige nettsiden, som du kan bruke til å søke etter stjålne digitalkameraer på nettet.

Lei film og tv på nettet
Det beste man kan foreta seg på en regntung søndag, er å stikke innom videosjappa og leie en film. Så lenge det ikke regner for mye, selvfølgelig ... Heldigvis er datamaskinen i ferd med å gjøre både gåturen og videosjappa overflødig. Det kryr av nettsteder hvor man kan låne eller leie både filmer og tv-sendinger på nettet.

Din pc leder dig på rette vej
Glem de gamle kartbøkene. Halvparten av alle bilister bruker GPS. Og siden dette er et pc-blad, er det naturlig å overlate også denne oppgaven til datamaskinen. Utstyrt med et kartprogram på pc-en, f.eks. Google Earth, trenger du ikke annet enn en ekstern GPS-mottaker.


Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskytt pc-en med en brannmur

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBeskytt pc-en med en brannmur

Hvis du besøker feil nettsider, kan datamaskinen fort bli infisert av skadelige programmer. Her får du en effektiv brannmur.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Her må du aldri klikke

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdHer må du aldri klikke

Slik unngår du hundrevis av uønskede meldinger og virusinfeksjoner – her er ni steder du aldri må klikke.

Les mer

Ole Brumm kan gjøre maskinen din syk

Ole Brumm kan gjøre maskinen din syk

Hackere utnytter Valentinsdag til å spre skadelige programmer over Internett.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer