Cookies- og Brukervilkår


Pass på sikkerheten – slett alle spor

Grundig opprydding og sikkerhet går hånd i hånd når du bruker programmet BleachBit. Du får mer plass på pc-en, og samtidig får du ryddet opp i filer som kan være risikable for privatlivet.

Last ned artikkel - bare for brukere

Man kan si at det fins to hovedårsaker til å rydde opp i filene på datamaskinen. Først den rent praktiske: Hvis du kan få slettet filer og mapper, får du bedre plass på pc-en. Samtidig vil alt bli mye mer oversiktlig. Det er i seg selv grunn nok til å rydde i de filene som ikke har noe praktisk formål lenger.

Den andre grunnen til å slette filer har med sikkerhet å gjøre: Både operativsystemet og programmene som brukes i det, er fullstappet av småfiler, som kan fortelle ganske mye om livet ditt. Her er det mange opplysninger som du neppe vil dele med hvem som helst. Dette er ikke private Word-filer, som hvem som helst kan finne i Utforsker. Det er snakk om ting du kanskje ikke har tenkt over at var tilgjengengelige, men som folk med de riktige pc-kunnskapene kan klare å grave fram på et øyeblikk.

BleachBit, som er det programmet denne artikkelen handler om, gjør ikke mye ut av seg. Men det diskré brukergrensesnittet står i sterk kontrast til den store nytten det gjør. Det er svært effektivt, så det fins lite på pc-en din du ikke kan fjerne ved å bruke BleachBit. Og programmet har i tillegg den store fordelen at det meste er oversatt til norsk. Du vil alltid få fortløpende forklart hva du holder på å slette. Det er jo ikke akkurat holdbart å slette småfiler i vilden sky. Noen av dem, som informasjonskapslene fra nettleseren, er til stor nytte når du surfer. BleachBit gir deg også et effektivt verktøy til å slette filer for alltid. Dette skjer ved at de blir overskrevet en rekke ganger på disken. Da kan bare noen få firmaer, med ekstreme gjenopprettingsprogrammer, finne dem.

> Last ned BleachBit

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Ring ALDRI dette nummeret!

Ring ALDRI dette nummeret!

Advarsel: En falsk feilmelding i Windows oppfordrer deg til å ringe svindlere.

Les mer

EU forbyr datadeling med USA

EU forbyr datadeling med USA

Både Google, Facebook og Apple rammes av en avgjørelse i EU-domstolen som sier at en avtale mellom europeiske IT-brukere og amerikanske selskaper er ugyldig.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Hvor sikker er din pc?

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdHvor sikker er din pc?

Ta testen og finn ut om maskinen din er tilstrekkelig sikker.

Les mer

Nyeste

Ring ALDRI dette nummeret!

Advarsel: En falsk feilmelding i Windows oppfordrer deg til å ringe svindlere.

Les mer

Hackere kan låse opp bilen din

Hackere kan låse opp bilen din på avstand ved hjelp av en kodeleser.

Les mer

Hvor sikker er din pc?

Ta testen og finn ut om maskinen din er tilstrekkelig sikker.

Les mer