Cookies- og Brukervilkår


Video: Så lett stikker tyven av med pc-en din

På undersiden av den nye bærbare pc-en din er det et lite låsehull. Det bruker du for eksempel til å låse fast pc-en til en radiator når du drar hjemmefra. Dessverre viser den omfattende testen vår at låsesystemet ikke har noen praktisk funksjon i det hele tatt. Se de avslørende videoene her.

Som du selv kan se i videoene under, er det like lett å stjele en fastlåst datamaskin som å rappe godteri fra småunger. I teorien er de såkalte Kensington-låsene en god idé som skal forebygge tyveriforsøk, men i praksis stanser de ikke engang en skikkelig amatør. Du kan jo selv vurdere om du hadde følt deg trygg med dette utstyret:------------------------------------

Spor opp en frastjålet pc

Hvis uhellet er ute, kan du heldigvis
spore opp pc-en på egen hånd

Les mer her

------------------------------------HP Compaq nw8440


Den bærbare pc-en fra HP har et låsehull i selve metallrammen, men kvaliteten på metallet er så dårlig at det brekker med en gang. Skadeområdet blir ikke større enn en liten kvadratcentimeter. Og da vi slo på pc-en etterpå, startet Windows som om ingenting hadde skjedd.Dell Photo All-in-one Printer 928


Det virket først som om låsen bare var montert i det eksterne plastkabinettet på denne multifunksjonsskriveren fra Dell, men da vi sjekket etter testen, så vi at undersiden av låsehullet var forsterket med en liten metallfirkant. Det hjalp likevel ikke stort, for både lås og forsterkning ble ganske enkelt røsket av sammen med det ytterste plastlaget. Et lite rykk var alt som skulle til før skriverens tyverisikring måtte gi tapt. Skadene ble også minimale.Apple iMac


Flere alt-i-ett-pc-er, som denne dyre iMac-en fra Apple, bruker Kensington-låsen. Testen vår viste dessverre at låsehullet bare var festet i det ytterste plastdekslet. Og som du kan se på videoen, ble bare en liten bit av plasten revet løs.


Les alt om den omfattende testen i Komputer for alle 03/2013, som er i salg den 7. februar. Alle de sju avslørende videoene ligger på cd-en som følger med. Du kan også lese hva som skjedde da vi konfronterte Kensington, firmaet som står bak låsesystemet.


------------------------------------

Spor opp en frastjålet pc

Hvis uhellet er ute, kan du heldigvis
spore opp pc-en på egen hånd

Les mer her

------------------------------------

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Få en sikker pc ved å fjerne sporene din

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå en sikker pc ved å fjerne sporene din

Spar plass ved å rydde opp på pc-en. Og samtidig sletter du alle småfilene som sladrer om deg.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Hvor sikker er din pc?

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdHvor sikker er din pc?

Ta testen og finn ut om maskinen din er tilstrekkelig sikker.

Les mer

Tyven stikker av med pc-en din

Tyven stikker av med pc-en din

Video: I teorien er de såkalte Kensington-låsene en god idé som skal forebygge tyveriforsøk, men i praksis stanser de ikke engang en skikkelig amatør.

Les mer

Nyeste

Hackere kan låse opp bilen din

Hackere kan låse opp bilen din på avstand ved hjelp av en kodeleser.

Les mer

Hvor sikker er din pc?

Ta testen og finn ut om maskinen din er tilstrekkelig sikker.

Les mer

EU forbyr datadeling med USA

Både Google, Facebook og Apple rammes av en avgjørelse i EU-domstolen som sier at en avtale mellom europeiske IT-brukere og amerikanske selskaper er ugyldig.

Les mer