Cookies- og Brukervilkår


Det virtuelle livet etter døden

Alle skal dessverre dø en gang, men få har lyst til å tenke på det. Likevel har mange en livsforsikring og et testamente for sikkerhets skyld, men hva med alle filene, epostene, den elektroniske postkassa og det sosiale livet på nettet? Svever alt ut i kyberrommet, eller blir det lagret for de etterlatte?

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Facebook gir deg beskjed om at Trine har fødselsdag, så du bør gratuler henne med dagen. Men Trine har vært død i snart ett år. Har de etterlatte selv valgt å la Facebook-profilen hennes ”leve” videre fordi det er fint å minnes henne på denne måten, eller har de bare ikke hatt overskudd eller de nødvendige kunnskapene til å gjøre noe med det? Vi vet ikke alltid svaret, men problemet oppstår stadig oftere, etter hvert som alle er mer og mer på nettet.

Danske Astrid Waagstein skrev en avhandling om dette, med to eksempler: I 1944 døde motstandsmannen Emil Balslevi Danmark. Han hadde skrevet en rekke brev til kona Gudrun, som gjemte dem på loftet, og framtidige generasjoner fikk tilgang til dem. Det siste brevet hans ble gitt ut i 1945 sammen med 111 andre avskjedsbrev i en bok som heter ”De siste timer”.

60 år senere dør soldaten Justin Ellsworth fra USA i Irak-krigen, og faren vil gjerne samle brevene hans i en minnebok. Problemet er at de er sperret inne på en epostkonto som Yahoo! kontrollerer etter hans død. Først etter en opprivende rettsak i amerikanske domstoler går Yahoo! med på å utlevere en cd der Justins brev er lagret.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdKomplett pc til under 2700 kroner

Datamaskin En ny pc behøver ikke å koste all verden. Du får en komplett pc for bare 2700 kroner.

Les mer

Komplett pc til under 2700 kroner
50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Verdens beste sikkerhetstips

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdVerdens beste sikkerhetstips

Hvordan forholder noen av verdens fremste eksperter seg til sin egen pc-sikkerhet? Det får du svar på her.

Les mer

Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer