Hull i programkoden

Problemer med sikkerheten i Edge og Internet Explorer.

© Shutterstock

Farlige sikkerhetshull i Edge og Internet Explorer

En brist i sikkerheten hos Microsoft kan gi hackere fri tilgang til pc-en din. Programvare-giganten har ennå ikke rettet opp feilen.

1. mars 2017 av Mikkel Jacobsen

I følge Google har Microsoft i månedsvis ignorert sikkerhetshull i nettleserne Edge og Internet Explorer. Hackere kan utnytte disse hullene til å få tilgang til pc-en.

Sikkerhetsfolk hos Google oppdaget feilen allerede i november i fjor, og henvendte seg til Microsoft for å få den rettet. Dessverre har programvaregiganten ennå ikke sendt ut oppdateringer som retter feilen.

Google avslører feilen

Politikken til Google er å informere berørte selskaper om feil de oppdager. Deretter går de stille i dørene i 90 dager før de offentliggjør feilen. Dette gir selskapene det angår en mulighet til å rette opp feil som blir oppdaget, uten at hackere får anledning til å gå til angrep med det samme.

Nå har det gått 90 dager, og Microsoft holder fortsatt på å rette feilen. De sender ut en oppdatert utgave når den er klar, men nå er feilen offentliggjort slik at alle, uansett hvilke hensikter de har, er klar over at den finnes.

Bruk en annen nettleser

Hvis du bruker Edge eller Internet Explorer, anbefaler vi at du for sikkerhets skyld laster ned en annen nettleser og bruker den til Microsoft har fått rettet feilen.

Det er mange nettlesere på markedet. To av de mest populære er Google Chrome og Mozilla Firefox.

Her kan du se hele rapporten fra Google.

Kanskje du er interessert i...