Cookies- og Brukervilkår


Gjør nettet sikkert: Klar deg overalt med bare ett passord

Mange nettsider krever et passord, og det er ikke lurt å bruke det samme passordet overalt. Med dette smarte programmet trenger du likevel ikke å huske mer enn ett passord.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Det begynner å bli fryktelig mange passord å huske på, eller det burde i hvert fall være det. Når vi bruker nettbanken, nettbutikker, nettpost og andre tjenester, trenger vi alltid en brukerkonto og et passord på hvert eneste sted. Mange takler det ved å finne på ett godt passord og bruke det samme passordet overalt.

Problemet er at passordet sjelden er så sikkert som vi tror og det er aldri sikrere enn det mest usikre stedet hvor vi bruker det. Det kan godt hende at en hacker aldri klarer å bryte seg inn i nettbankens dobbeltsikrede virtuelle murer og stjele passordet ditt. Men hvis du bruker det samme passordet i en nettbutikk, kan et stjålet passord derfra gi tilgang til alle de andre stedene hvor du bruker samme passord. Det er imidlertid ingen tvil om at det er vanskelig å huske 20 forskjellige kombinasjoner av innlogging og passord.

For å hjelpe hukommelsen bruker noen passord som er variasjoner over samme tema. Andre lagrer passordene på en papirlapp eller et Word-dokument. Dessverre er ingen av de løsningene spesielt sikre, men det er derimot det smarte programmet PasswordBox.

PasswordBox kan installeres i nettleseren på pc-en, samt på smarttelefoner og nettbrett. Når du har installert programmet, kan du lage komplekse passord til alle sidene som du bruker, og lagre dem i PasswordBox. Deretter trenger du bare å huske passordet til selve PasswordBox. Programmet er enkelt å bruke, og det kan også hjelpe deg med å passe på andre ting enn bare passord.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Ring ALDRI dette nummeret!

Ring ALDRI dette nummeret!

Advarsel: En falsk feilmelding i Windows oppfordrer deg til å ringe svindlere.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Unngå virus på telefon og nettbrett

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdUnngå virus på telefon og nettbrett

Et virus sprer for tiden skrekk og gru på Android-telefoner over hele verden. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer

Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer