Cookies- og Brukervilkår


Google skanner brukernes epost

Google blir igjen beskyldt for å krenke personvernet, og det kan få følger for flere store leverandører av epost.

Har du sett reklame for brudekjoler rett etter at du har sendt en epost til familien om et forestående bryllup? Eller kanskje reklame for leketøy etter at du nettopp har sendt en epost fra Gmail-kontoen din for å gratulere noen med et nytt barnebarn?

Dette er noe som mange av de 500 millioner brukerne med en epostkonto hos Google har opplevd. For søkegiganten skanner brukernes epost og viser målrettede reklamer etter innholdet. Denne praksisen gjør at firmaet nå må møte i retten i California.

Anklagen går ut på at Google krenker brukernes personvern når de ser på innholdet. I tillegg skanner Google også epost som blir sendt mellom Gmail-kontoer og andre leverandører. Det kan være en skjerpende omstendighet fordi disse ikke har godtatt Googles brukerbetingelser.

Alan Butler sier: ”Det er kjernen i forbrukernes digitale privatliv som står på spill, for det skal vurderes om en tredjepart har lov til å se på innholdet i digital kommunikasjon.” Han er juridisk rådgiver ved Electronic Privacy Information Center i USA.

Google forsvarer seg med at ingen mennesker ser på innholdet, så det er bare et rent automatisk søk som gjennomføres av en datamaskin. I tillegg hevdes det at prosedyren også skal beskytte brukerne, siden søkene er med på å bestemme om noe er søppelpost eller svindelforsøk.

Det er ikke første gang i år at Google må forsvare seg i retten. I fjor ble virksomheten dømt for å laste ned filer fra private hjem mens de samlet inn bilder og GPS-data til tjenesten Streetview. Det kan få store økonomiske følger hvis Google skulle tape den aktuelle rettssaken, for det er snakk om et massesøksmål på vegne av nesten en halv milliard brukere av tjenesten.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Slett alle spor på pc-en

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSlett alle spor på pc-en

Programmet Wipe visker ut sporene dine på pc-en og gir deg samtidig mer plass. Det sletter midlertidige filer og annet vrakgods fra Windows og de installerte programmene dine.

Les mer

Kinesiske telefoner spionerer på deg

Kinesiske telefoner spionerer på deg

Telefoner fra blant andre Huawei, Xiaomi og Lenovo benytter spesielle programmer til å spionere på brukeren.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Slett alt før du selger telefonen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSlett alt før du selger telefonen

Undgå, at andre kan få adgang til dine personlige oplysninger og misbruge dem, når du vil sælge din gamle mobiltelefon.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer