outlookcom

Microsoft gjenbruker adressen din

Når en epostkonto hos Microsoft avsluttes, er ikke adressen lagt død. Den kan bli gitt videre til en ny bruker.

14. oktober 2013

Hvis du lar en epostkonto hos Microsoft stå ubrukt 270 dager på rad, blir den stengt. Det er noe man vet hvis man har lest brukerbetingelsene for tjenesten. Men det er kanskje ikke like mange som vet at en annen bruker kan overta kontonavnet.

Det står ingen steder i betingelsene for Hotmail, Live og Outlook.com at en avsluttet konto kan gjenoppstå etter ett år, men Microsoft bekrefter overfor det nederlandske nyhetsnettstedet Webwereld at det har vært vanlig praksis i flere år. I en epost til nettstedet skriver Microsoft at hvis man ikke har vært aktiv på 270 dager, vil kontoen bli satt i kø for å bli avsluttet. 360 dager etter det igjen blir så kontoen gjort tilgjengelig på nytt.

Dermed er det ikke noe som hindrer en vilt fremmed i å ta imot epost til deg hvis du ikke har fortalt alle kontaktene dine at du har byttet epostadresse. Men den gamle eposten blir selvsagt slettet idet kontoen blir stengt, så det er ikke snakk om at den nye brukeren kan få tilgang til noe privat på den måten.

Gjenbruken blir kritisert av den engelske organisasjonen Privacy International, som kjemper for personvernet på internett. De mener at Microsoft iallfall bør gjøre folk oppmerksomme på praksisen i tjenestenes brukerbetingelser.

Microsoft er ikke den eneste epostleverandøren som bruker adresser om igjen. Yahoo lar også nye brukere velge tidligere brukte epostadresser, mens brukerne hos Google kan stenge kontoen sin uten å frykte at den skal få en ny eier.

Kanskje du er interessert i...