Cookies- og Brukervilkår


Nå bør du oppdatere Java

For en stund siden ble det funnet et stort sikkerhetshull i programmeringsspråket Java, som blant annet brukes til innlogging i nettbanken og altinn. Nå forteller Oracle at de omsider har tettet igjen hullet, og vi anbefaler at du oppdaterer så fort som mulig til den siste versjonen.

Sikkerhetshullet førte til at både Nasjonal sikkerhetsmyndighet og NorSIS anbefalte norske databrukere å slå av eller avinstallere programmet til produsenten Oracle hadde funnet en løsning.

Det var særlig nettbanken som var mest utsatt. Ved betaling på nettet og innlogging i nettbanken kunne feilen i Java føre til at man ble ekstra utsatt for dataangrep, men man kunne faktisk risikere å bli angrepet av hackere bare ved å åpne en helt vanlig nettside.

På mandag fortalte endelig produsenten Oracle at de haddde funnet en løsning på problemet. Alle Java-brukere - det vil si de fleste av oss - blir anbefalt å laste ned den nye oppdateringen med en gang. Oracle er et av verdens største dataselskaper, med over 120 000 ansatte, og Java er installert på omkring tre milliarder enheter. Java brukes i alt fra mobiler og smartkort til tv-er og datamaskiner.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Ring ALDRI dette nummeret!

Ring ALDRI dette nummeret!

Advarsel: En falsk feilmelding i Windows oppfordrer deg til å ringe svindlere.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Unngå virus på telefon og nettbrett

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdUnngå virus på telefon og nettbrett

Et virus sprer for tiden skrekk og gru på Android-telefoner over hele verden. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer

Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer