Cookies- og Brukervilkår


Norske nettsteder sprer virus

Flere norske nettsteder sprer virus til besøkende. Også store, kjente nettsteder og riksdekkende nettaviser har vært rammet av dette, ifølge den siste kvartalsrapporten fra Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

Ifølge den siste kvartalsrapporten fra NSM har de sett en kraftig økning i saker som omhandler infiserte nettsteder den siste tiden. I fjerde kvartal 2012 ble det registrert rundt 300 saker om nettsteder som spredde virus. I første kvartal for 2013 er det registrert over fem ganger så mange (cirka 1700 saker).

Dersom et nettsted sprer virus, kan hvem som helst bli infisert om vedkommende besøker den aktuelle siden. Du behøver ikke en gang klikke på noe. Har du oppdatert alle dataprogrammene på maskinen din, er risikoen for å bli infisert langt lavere.

En av farene er spredningen av virus som legger til rette for økonomisk kriminalitet, som for eksempel de såkalte «banktrojanerne». Et annet viktig poeng er at infiserte maskiner kan brukes til å gjennomføre kraftige angrep som lammer nettsteder gjennom såkalte tjenestenektangrep. Videre kan infiserte maskiner brukes i målrettede angrep mot utvalgte norske virksomheter eller nøkkelpersoner.

Gjør datamaskinen helt sikker

Sikkerhet Beskytt datamaskinen mot virus og malware med gode sikkerhetsprogrammer og mengder av nyttige råd.

Les mer

Gjør datamaskinen helt sikker
50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Se norsk tv på ferien i utlandet

Se norsk tv på ferien i utlandet

Med Freedome kan du se norske tv-programmer i utlandet.

Les mer

Ring ALDRI dette nummeret!

Ring ALDRI dette nummeret!

Advarsel: En falsk feilmelding i Windows oppfordrer deg til å ringe svindlere.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lagre cd-er på datamaskinen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdLagre cd-er på datamaskinen

Nå kan du slippe å rote med plater og stasjoner når du trenger filer på en cd. Lagre en kopi av cd-ene på pc-en din og få tilgang til innholdet i Windows Utforsker.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer