Cookies- og Brukervilkår


Slik lekket Panama-papirene

Millioner av dokumenter, 2,6 terabyte data, krypterte samtaler og hemmelige kodeord var etter sigende viktige ingredienser i historiens største lekkasje – Panama-papirene.

Nyheten om de såkalte "Panama-papirene", historiens største avsløring av hemmelige dokumenter har gått verden rundt den siste tiden. Fra advokatfirmaet Mossack Fonseca har det lekket 11,5 millioner dokumenter med tråder til både statsoverhoder, berømtheter og idrettstopper fra hele verden, som via sinnrike systemer av stråselskaper har unndratt seg beskatning av store formuer. Men hvordan har millioner av dokumenter, tilsvarende 2,6 TB, kommet til overflaten?

Ifølge magasinet Wired kontaktet en anonym kilde – som fortsatt er anonym – Bastian Obermayer, journalist i den tyske avisen Süddeutsche Zeitung. Kilden ønsket å gi ham "noen dokumenter" som ville offentliggjøre en rekke økonomiske forbrytelser.

Obermayer forteller at han og kilden kommuniserte via krypterte chatte-programmer, som Signal og Threema. For ikke å bli oppdaget passet de på å bytte program regelmessig, og de startet hver samtale med å besvare at avtalt sikkerhetsspørsmål. De brukte også PGP-krypterte eposter. Hvordan selve overføringene foregikk vil ikke Obermayer ut med, men han gir inntrykk av at det har blitt overført små mengder om gangen over en lengre periode.


Les også > Wikipedia krypteresLes mer om...

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Gjør datamaskinen helt sikker

Gjør datamaskinen helt sikker

Beskytt datamaskinen mot virus og malware med gode sikkerhetsprogrammer og mengder av nyttige råd.

Les mer

Datavirus i rommet

Datavirus i rommet

Ondsinnede programmer er også et utenomjordisk problem!

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Bruk nettet uten risiko

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBruk nettet uten risiko

Alle slags farer ligger på lur når du starter nettleseren og begir deg ut på nettet. Men det er faktisk mulig å surfe uten å bekymre seg for noe som helst.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer