Cookies- og Brukervilkår


Pc-en tatt som gissel

En fersk rapport viser at skadevare som tar datamaskiner som gissel, blir et stadig større problem.

McAfee presenterte nylig rapporten McAfee Threats Report: Second Quarter 2013. Firmaet har kartlagt og gitt en oversikt over forskjellige trusler på nettet, og det er både positive og negative trender å se. Noen typer trusler, som for eksempel rootkits, viser en tydelig nedgang. Det som ofte blir kalt for "ransomware", øker raskt. Det er en nærmest eksplosjonsartet utvikling i denne typen programvare, som installerer seg på datamaskinen og låser filene helt til brukeren har betalt løsepenger for å fjernet programmet igjen.

"Ransomware er en effektivt metode for kriminelle som vil tjene raske penger," uttaler Fredrik Møller, adm. dir. for McAfee i Norden og Baltikum.

Antallet helt nye, unike typer ransomware er anslått til 320 000 i andre kvartal. På de siste to kvartalene har McAfee katalogisert mer ransomware enn i alle tidligere perioder til sammen.

"Økningen i ransomware har to årsaker. For det første er det en effektiv metode for kriminelle som vil tjene raske penger, siden de utnytter forskjellige anonyme betalingstjenester. For det andre fins det i dag godt fungerende, kriminelle økosystemer for denne typen aksjoner, og det er mulig å få kjøpt ferdig programvare. Vi tror ikke bruken av ransomware vil falle i den nærmeste framtiden fordi de har så effektivt verktøy å benytte seg av," sier Fredrik Møller.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Ring ALDRI dette nummeret!

Ring ALDRI dette nummeret!

Advarsel: En falsk feilmelding i Windows oppfordrer deg til å ringe svindlere.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Unngå virus på telefon og nettbrett

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdUnngå virus på telefon og nettbrett

Et virus sprer for tiden skrekk og gru på Android-telefoner over hele verden. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer

Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer