Cookies- og Brukervilkår


Sikkerhetshull: Sånn sikrer du mobilen

Det mye omtalte sikkerhetshullet "heartbleed” utgjør også en sikkerhetsrisiko for smartmobiler og nettbrett. Her kan du lese hvordan du sikrer deg på best mulig måte.

Heartbleed har allerede påvirket nesten 66 prosent av alle nettsider i hele verden. Dataene og programmene som du har på en smartmobil eller et nettbrett, er også påvirket av sikkerhetshullet. Her kan du se hvordan du sikrer deg best mulig.

Alle enheter med operativsystemet iOS, det vil si iPhone og iPad, er sikre. Windows Phone er stort sett sikkert. Blackberry prøver fremdeles å finne ut av det. Google har sagt at alle Android-systemer er sikre, med unntak av versjon 4.1.1. Hvis du har en Android-enhet med versjon 4.1.1, kan du altså være i fare.

Du kan laste ned appen ”Heartbleed Detector,” i Google Play. Den forteller deg om smarttelefonen din er sårbar overfor sikkerhetshullet. Hvis den viser at telefonen din er påvirket, kan du gå til innstillingene og se etter oppdateringer.

Hvis du er bekymret for om en nettside eller et program er påvirket, er det en god idé å logge ut, vente et par minutter og logge inn igjen. Telefoner og nettbrett lagrer nemlig sikkerhetsinformasjon som blir fornyet hver gang du logger ut.

Selv om det er en viss risiko for at data kan bli stjålet fra mobile enheter, er ikke faren like stor som på datamaskiner. Det har foreløpig ikke vært noen angrep som har vært rettet mot smarttelefoner.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

Nye hackerforsøk på Facebook

Nye hackerforsøk på Facebook

Hvis du får en privat melding fra Facebooks grunnlegger, så se opp. Det er små sjanser for at meldingen er ekte.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskytt pc-en med en brannmur

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBeskytt pc-en med en brannmur

Hvis du besøker feil nettsider, kan datamaskinen fort bli infisert av skadelige programmer. Her får du en effektiv brannmur.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer