Cookies- og Brukervilkår


Se opp for det nye Facebook-viruset!

Et farlig virus sprer seg raskt på Facebook og kan infisere hele pc-en din.

Hvis du ser en mistenkelig lenke til en video som er tagget med navnet ditt og har teksten ”OMG!” eller ”Private Video”, må du absolutt ikke klikke på den. Dette er en svært ondsinnet form for skadevare som vil infisere datamaskinen din. Den ser ut til å ha sin opprinnelse i Russland, der det først spredde seg voldsomt, og det neste offeret var våre danske venner. Det er stor fare for at det vil spre seg videre til oss også.

Ifølge det danske sikkerhetsfirmaet CSIS er viruset en såkalt orm. Det er nok å klikke på lenken for at den skal sende seg selv videre til Facebook-vennene dine, derfor sprer den seg raskt. Den installerer også en nettleserutvidelse som gir virusskaperne kontroll over datamaskinen din, så de blant annet kan installere infiserte programmer.

Og rask spredning er akkurat det som har skjedd. CSIS-direktøren Peter Kruse uttalte for et par dager siden til bt.dk at mellom 1000 og 10 000 danske Facebook-profiler da var infisert med viruset.

Hvis du skulle være så uheldig å klikke på en slik lenke, anbefales det at du først prøver å fjerne nettleserutvidelsen i innstillingene til nettleseren. I Internet Explorer er utvidelsene i fanen "Administrer tillegg", i Chrome ligger de under "Innstillinger" og så "Utvidelser", og i Firefox er de under "Utvidelser". Du bør også bytte passord på Facebook-profilen din.

Men dette garanterer ikke at du er blitt kvitt viruset, derfor bør du også kjøre et grundig søk på datamaskinen med et virusprogram og et program mot skadevare som nylig er oppdatert. Et eksempel på det siste er Malwarebytes Anti-Malware, som du blant annet finner på den cd-en som følger med Komputer for alle.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Lagre cd-er på datamaskinen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdLagre cd-er på datamaskinen

Nå kan du slippe å rote med plater og stasjoner når du trenger filer på en cd. Lagre en kopi av cd-ene på pc-en din og få tilgang til innholdet i Windows Utforsker.

Les mer

Google sletter apper med virus

Google sletter apper med virus

Hele 190 apper er slettet fra Google Play Butikk etter at de har blitt forbundet med en særdeles ubehagelig type skadevare.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer