Nybegyndere_komno_172011

Sikker bruk av Facebook

Facebook for ferskinger. Få glede av Facebook – uten å gi slipp på sikkerhet eller privatliv.

1. juli 2012

Les mye mer om sikker bruk av Facebook i denne artikkelen

Med over 600 000 000 brukere er det vanskelig å komme utenom Facebook. Hvis Facebook var et land, ville det være det tredje største på jorda – bare overgått av Kina og India.

Facebook har så stor makt at det i stadig større grad brukes som adgangskort til andre tjenester, samt som bildedatabase og kommunikasjonskanal for foreninger og virksomheter. Alt sammen er fordeler som du går glipp av hvis du ikke bruker Facebook.

Cirka halvparten av den norske befolkningen har opprettet en Facebook-profil. Og hvis du tilhører den andre halvdelen, er du sikkert grundig lei av å forklare hvorfor du ikke er med hver gang du blir spurt av venner, kolleger eller de andre foreldrene på skolen.

Tilhører du gruppa som er forsiktige, men nysgjerrige på Facebook, er hjelpen nær. For på tross av den enorme mediadekningen er Facebook bare en vanlig nettside som brukes av usedvanlig mange folk. Du kan velge å bruke akkurat de delene av Facebook som du vil. Og du trenger verken å avsløre bursdagen, vekten eller skostørrelsen din for å være med – bare les resten av denne artikkelen. (Facebook kommer stadig vekk med noen små endringer, så det kan godt hende at siden ser litt annerledes ut når du logger deg inn.)

Sikkerhet i Facebook Sikkerheten på Facebook har vært sterkt kritisert, og med rette. Men i dag er det faktisk orden på sysakene, og nå er det like trygt (eller like utrygt) å bruke Facebook som andre tjenester på nettet.

Kanskje du er interessert i...