Cookies- og Brukervilkår


Se opp for falsk ebolaepost

Flere it-kriminelle utnytter frykten for ebolaviruset og sender ut epost som kan gjøre datamaskinen din syk.

Frykten for ebola går verden rundt og har vært omtalt i alle store medier. Derfor advarer it-sikkerhetsfirmaet Symantec nå mot at it-kriminelle har begynt å utnytte dette. De sender falsk epost som på skal få deg til å klikke på lenker som utgir seg for å handle om ebolaviruset.

I en av epostene er det også lagt ved en falsk rapport som skal handle om ebolaviruset. Men hvis du åpner fila, blir datamaskinen din infisert med viruset "Trojan.Zbot". Den kan stjele bankinnloggingen og passordene dine.

En annen epost har CNN som falsk avsender, med historier om at ebola brukes til terrorisme. Hvis du klikker på noen av lenkene som er i eposten, blir du ført til en side der du skal logge deg på epostkontoen din. Deretter kommer du til CNNs virkelige nettside, men da har bandittene allerede fått innloggingsopplysningene til epostkontoen.

Hvis du får en epost som handler om ebola og ikke stoler fullt ut på avsenderen, må du absolutt ikke klikke på noen av lenkene. Denne regelen gjelder også all annen epost. Så hvis du ikke kjenner avsenderen, eller innholdet virker mistenkelig og eposten inneholder lenker, må du bare slette den med en gang.

Gjør datamaskinen helt sikker

Sikkerhet Beskytt datamaskinen mot virus og malware med gode sikkerhetsprogrammer og mengder av nyttige råd.

Les mer

Gjør datamaskinen helt sikker
50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskytt pc-en med en brannmur

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBeskytt pc-en med en brannmur

Hvis du besøker feil nettsider, kan datamaskinen fort bli infisert av skadelige programmer. Her får du en effektiv brannmur.

Les mer

En million nye virus i 2008

En million nye virus i 2008

Antivirusselskapet F-Secure har nettopp offentliggjort skremmende tall som viser at første kvartal 2008 slår alle virusrekorder. Selskapet forventer at hele 2008 vil by på opp mot en million nye virus i omløp.

Les mer

Ole Brumm kan gjøre maskinen din syk

Ole Brumm kan gjøre maskinen din syk

Hackere utnytter Valentinsdag til å spre skadelige programmer over Internett.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer