Cookies- og Brukervilkår


Sikkerhetshull i innloggingsprogrammer

Et sikkerhetshull med forkledde sprettoppvinduer lurer deg til å logge inn på feil sted, så hackere får kontodetaljene dine.

Feilen kalles ”Covert Redirect” og lurer deg til å logge deg på med Facebook-kontoen i sprettoppvinduer hvis du har klikket på en infisert lenke. Det gjelder programmer som bruker Facebook som innloggingsmetode og krever tilgang til de personlige Facebook-opplysningene dine. Hvis du logger deg på med Facebook-kontoen din, får hackeren tilgang til alle de personlige dataene og sender deg så videre til en infisert nettside som kan gjøre enda mer skade på datamaskinen din.

Feilen fins i programmene OpenID og OAuth, som brukes i forbindelse innloggingen på mange av de store nettsidene. Den er slett ikke ny, men har vært der en stund. Facebook har forklart at hvis de skal tvinge alle programmene som bruker plattformen til å fikse feilen, er det noe som vil ta lang tid.

For at du skal unngå feilen, anbefaler vi at du aldri klikker på mistenkelige lenker eller logger deg inn med Facebook-kontoen på noen sider du ikke stoler på eller kjenner veldig godt.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Hackere ved svømmebassenget

Hackere ved svømmebassenget

Det er fint å ha utstyret og den bærbare PC-en i nærheten når du er på ferie, men vet du hvordan du holder dem på trygg avstand fra hackere ved svømmebassenget og svindlere på flyplassen?

Les mer

600 mill. telefoner er i fare

600 mill. telefoner er i fare

Samsung S6, S5 og flere andre modeller står i fare for å bli hacket. Helt opptil 600 millioner telefoner er i faresonen.

Les mer

Farlige kjendiser på nettet

Farlige kjendiser på nettet

Populære kjendiser brukes av svindlere til å lokke besøkende til nettsider som inneholder skadelige programmer. Emma Watson er den farligste kjendisen for norske nettbrukere.

Les mer

Nyeste

Oj! Så mye skadevare finnes det

550 millioner programmer som vil angripe pc-en.

Les mer

Ond virus har ligget i skjul i 5 år

Et farlig virus som heter Sauron, har ligget i skjul i årevis på mengder av pc-er. Det kan slå til når som helst og stjele filer og passord.

Les mer

Nytt våpen i kampen mot utpressingsvirus

Sikkerhetseksperter og Interpol går til krig mot grådige hackere

Les mer