trådløs virus

Sikkerhetshull: Sånn sikrer du mobilen

Det mye omtalte sikkerhetshullet "heartbleed” utgjør også en sikkerhetsrisiko for smartmobiler og nettbrett. Her kan du lese hvordan du sikrer deg på best mulig måte.

23. april 2014

Heartbleed har allerede påvirket nesten 66 prosent av alle nettsider i hele verden. Dataene og programmene som du har på en smartmobil eller et nettbrett, er også påvirket av sikkerhetshullet. Her kan du se hvordan du sikrer deg best mulig.

Alle enheter med operativsystemet iOS, det vil si iPhone og iPad, er sikre. Windows Phone er stort sett sikkert. Blackberry prøver fremdeles å finne ut av det. Google har sagt at alle Android-systemer er sikre, med unntak av versjon 4.1.1. Hvis du har en Android-enhet med versjon 4.1.1, kan du altså være i fare.

Du kan laste ned appen ”Heartbleed Detector,” i Google Play. Den forteller deg om smarttelefonen din er sårbar overfor sikkerhetshullet. Hvis den viser at telefonen din er påvirket, kan du gå til innstillingene og se etter oppdateringer.

Hvis du er bekymret for om en nettside eller et program er påvirket, er det en god idé å logge ut, vente et par minutter og logge inn igjen. Telefoner og nettbrett lagrer nemlig sikkerhetsinformasjon som blir fornyet hver gang du logger ut.

Selv om det er en viss risiko for at data kan bli stjålet fra mobile enheter, er ikke faren like stor som på datamaskiner. Det har foreløpig ikke vært noen angrep som har vært rettet mot smarttelefoner.

Kanskje du er interessert i...