Cookies- og Brukervilkår


Kampen mot virus tilspisser seg

Direktøren for et av verdens største it-sikkerhetsfirmaer sier at tradisjonelle antivirusprogrammer ikke lenger er nok for å beskytte pc-en.

Brian Dye i sikkerhetsgiganten Symantec sier at antivirusprogrammer ikke kan beskytte datamaskinen din lenger. Dye er direktør for et av verdens ledende antivirusfirmaer, som blant annet står bak det populære antivirusprogrammet Norton, så det er ingen hvem som helst som kommer med denne uttalelsen.

Innrømmelsen kommer i et intervju med den amerikanske avisen Wall Street Journal, der Brian Dye uttaler at det er på tide å ta nye metoder i bruk i kampen mot virus. Ifølge Brian Dye oppdager antivirusprogrammene nå bare 45 prosent av angrepene, og det er et stort problem.

Derfor mener han at det trengs flere programmer som utfyller hverandre for å beskytte datamaskinen. Blant annet trengs programmer som går spesifikt på spesielt utvalgte virus, for eksempel infisert epost og farlige nettsider. Ifølge ham er det nødvendig med flere programmer, siden virus blir stadig mer utspekulerte og hele tiden finner nye metoder for å omgå antivirusprogrammene.

Her i Komputer for alle anbefaler vi uansett at du har et godt antivirusprogram, og du kan som alltid lese bladet for å få de beste sikkerhetsprogrammene og de nyeste anbefalingene.

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdFå mer internett helt gratis

Internett Her får du de beste tipsene til et både raskere og mer stabilt nettverk.

Les mer

Få mer internett helt gratis
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

Tilgang til alt – 25 kr!

Tilgang til alt – 25 kr!

Komputer for alle Få tilgang til Fordelssonen, alle guidene og testene våre, samt bladet ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Rens datamaskinen for virus

Rens datamaskinen for virus

Rens datamaskinen for virus og annet svineri med AVG Rescue CD.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskytt telefonen mot virus

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBeskytt telefonen mot virus

Det er ikke nok å se etter farlige filer på pc-en lenger. Hackerne har også fått opp øynene for smarttelefoner, så det kan være lurt å ha et sikkerhetsprogram på mobilen.

Les mer

Til kamp mot virus

Til kamp mot virus

Direktøren for et av verdens største it-sikkerhetsfirmaer sier at tradisjonelle antivirusprogrammer ikke lenger er nok for å beskytte pc-en. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Nyeste

Det er på tide å beskytte mobiltelefonen

Hvis du tror at skadevare ikke kan ramme mobiltelefonen, tar du feil. Nå kan du få gratis beskyttelse fra Komputer for alle.

Les mer

Pass på – enda et telefonvirus er i omløp!

Smarttelefoner utsettes akkurat nå for det voldsomste angrep noensinne. Her ser du hvordan du unngår å bli rammet.

Les mer

Komplett viruskontroll

Hjemmesiden virustotal.com benytter databaser fra over 50 forskjellige antivirus-selskaper. Du kan laste opp en fil til nettsiden og forsikre deg om at den er virusfri.

Les mer