Cookies- og Brukervilkår


Supervirus avdekket

It-sikkerhetsfirmaet Symantec har nettopp oppdaget det de betegner som tidenes mest avanserte virus.

Et nytt supervirus er nettopp blitt funnet. Viruset Regin skal stamme fra så tidlig som 2008, og det er utviklet for å spionere på større selskaper og regjeringer. Dette viruset er så avansert at Symantec mener det må være et lands myndigheter som står bak utviklingen. Det har sannsynligvis tatt flere måneder, om ikke år, å skape det.

Hvis viruset blir installert på en datamaskin, kan det laste ned slettede filer og finne passord. Selve viruset er beskyttet med forskjellige typer kryptering og kan kommunisere direkte med den hackeren som har sendt det. Symantec opplyser at viruset har rammet minst ti land, og at Russland og Saudi-Arabia er de verst rammede.

Det er ennå ikke helt klart hvordan Regin sprer seg, men det mest sannsynlige er at det skjer med infiserte nettsider og filer. Derfor kan du best unngå viruset ved ikke å besøke nettsider som du ikke stoler på, og ved å holde deg unna tvilsomme filer og lenker. I tillegg er det lurt å lage sikre passord med både store og små bokstaver og spesialtegn.

Bli ekspert på Office

Programmer Bli ekspert på Office og lær alt om Word og visningsprogrammer som PowerPoint.

Les mer

Bli ekspert på Office
Følg oss på Facebook

Følg oss på Facebook

Internett På Facebook-siden til Komputer for alle finner du utallige morsomme og ...

Følg Komputer for alle

50 GB gratis backup!

50 GB gratis backup!

Programmer Nå kan du lagre den neste sikkerhetskopien på nettet. Som abonnent på ...

Les mer

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Det er på tide å beskytte mobiltelefonen

Det er på tide å beskytte mobiltelefonen

Hvis du tror at skadevare ikke kan ramme mobiltelefonen, tar du feil. Nå kan du få gratis beskyttelse fra Komputer for alle.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskytt telefonen mot virus

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBeskytt telefonen mot virus

Det er ikke nok å se etter farlige filer på pc-en lenger. Hackerne har også fått opp øynene for smarttelefoner, så det kan være lurt å ha et sikkerhetsprogram på mobilen.

Les mer

Enda et telefonvirus er i omløp!

Enda et telefonvirus er i omløp!

Pass på! Smarttelefoner utsettes akkurat nå for det voldsomste angrep noensinne. Her ser du hvordan du unngår å bli rammet.

Les mer

Nyeste

Det er på tide å beskytte mobiltelefonen

Hvis du tror at skadevare ikke kan ramme mobiltelefonen, tar du feil. Nå kan du få gratis beskyttelse fra Komputer for alle.

Les mer

Pass på – enda et telefonvirus er i omløp!

Smarttelefoner utsettes akkurat nå for det voldsomste angrep noensinne. Her ser du hvordan du unngår å bli rammet.

Les mer

Komplett viruskontroll

Hjemmesiden virustotal.com benytter databaser fra over 50 forskjellige antivirus-selskaper. Du kan laste opp en fil til nettsiden og forsikre deg om at den er virusfri.

Les mer