Cookies- og Brukervilkår


Beskytt deg mot utpressingsvirus med programmet CryptoPrevent

Undgå at blive et offer for internettets værste trussel, ransomware. Med CryptoPrevent blokerer du for de farlige programmer, som tager dine filer som gidsler.

Last ned artikkel - bare for abonnenter

Betal nå, eller si farvel til alle dine uerstattelige dokumenter og bilder. Blir du rammet av utpressingsvirus, må du enten betale deg ut av problemet eller miste dyrebare filer. Når dokumenter og bilder først er tatt som gisler, er det nemlig ikke annet å gjøre enn å betale.

Viruset krypterer filene med den nyeste krypteringsteknologien, og dermed er det i praksis ikke mulig å få dem tilbake uten å betale bakmennene for krypteringsnøkkelen.

Selv FBI har lite å stille opp med mot de ondsinnede programmene og anbefaler at du ganske enkelt betaler. En amerikansk politimyndighet valgte også å betale da de ble offer for et vellykket virusangrep av denne typen.

Det eneste vernet mot denne trusselen er et forebyggende forsvar som hindrer at viruset får tilgang til filene dine, og det får du hjelp med i denne artikkelen. Her finner du også fem gode råd om hvordan du unngår at utpressingsviruset i det hele tatt finner frem til pc-en din:

 • Vær kritisk når du åpner epostmeldinger, og last aldri ned filer du ikke har full tillit til.
 • Sørg for å ha en god sikkerhetspakke på maskinen for å beskytte deg mot trulser av alle typer.
 • Oppdater alltid programmene dine, slik at kriminelle ikke kan utnytte sårbarheter i utdaterte versjoner.
 • Pass deg for plutselige, automatiske nedlastinger når du besøker en hjemmeside.
 • Ta en fysisk sikkerhetskopi av alle bilder og dokumenter.


 • > Last ned Cryptoprevent

  > Gratis antivirus er ikke gratis


  Speil skjermen til Tv-en

  Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

  Les mer

  Årets beste tilbud!

  Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

  Les mer

  Gratis nyhetsbrev

  Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

  Komputer for alle
  Mest leste
  Gratis antivirus kan koste deg dyrt

  Gratis antivirus kan koste deg dyrt

  Installerer du AVG Antivirus Free, bør du være ekstra oppmerksom. Det er nemlig veldig lett å installere prøveversjonen i stedet for gratisversjonen.

  Les mer

  <span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Sikkerhetspakke finner pc-tyven også

  Eksklusivt innholdEksklusivt innholdSikkerhetspakke finner pc-tyven også

  Eset Smart Security 6.0 er en kraftig sikkerhetspakke med mange funksjoner. Et godt valg hvis du vil sikre deg mot tyveri.

  Les mer

  <span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Bare ett passord å huske

  Eksklusivt innholdEksklusivt innholdBare ett passord å huske

  Bruk bombesikre passord som du slipper å huske, med programmet LastPass.

  Les mer

  Nyeste

  Sjekk om pc-en har skadelige programmer

  IObit Malware Fighter holder hele tiden øye med datamaskinen og de tingene som installeres på den.

  Les mer

  Hold hackere unna nettverket ditt!

  Nå kan du raskt og enkelt se om nettverksenhetene i hjemmet er sikret mot hacking: BullGuard har laget en gratis "Internet of Things"-skanner.

  Les mer

  Gratis antivirus kan koste deg dyrt

  Installerer du AVG Antivirus Free, bør du være ekstra oppmerksom. Det er nemlig veldig lett å installere prøveversjonen i stedet for gratisversjonen.

  Les mer