Cookies- og Brukervilkår


Commodore med egen smarttelefon

Det legendariske merket Commodore, som er spesielt kjent for datamaskinene Commodore 64 og Amiga, er nå tilbake – med en smarttelefon.

De fleste av oss datanerder, i hvert fall vi som er gamle nok, husker Commodore 64-maskinen med tilhørende kassettspiller fra 80-tallet. Senere inntok etterfølgeren Commodore Amiga gutterom over hele verden, før merket igjen forsvant fra radaren. Nå er det likevel tilbake – denne gangen med smarttelefonen Commodore PET.

Commodore PET-telefonen er, bortsett fra de nyeste funksjonene i Android 5.0 Lollipop, utstyrt med to emulatorer som gjør det mulig å spille Commodore 64- og Amiga-spill rett på telefonen.

Hvis du synes at navnet på telefonen virker kjent, er det fordi den nye smarttelefonen er oppkalt etter den første Commodore-maskinen med samme navn, fra 1977. Det var denne maskinen som la grunnlaget for suksessen med Commodore 64.

Den nye telefonen produseres av et italiensk firma som har kjøpt rettighetene til å selge smarttelefoner under navnet "Commodore" i 38 land over hele verden.

Telefonen lanseres i to versjoner: Én med 16 GB lagringsplass og 2 GB RAM, og en med 32 GB lagringsplass og 3 GB RAM. Begge leveres med et 32 GB microSD-kort og støtte for microSD-kort på opptil 64 GB. Ellers er Commodore PET utstyrt med en 1,7 GHz prosessor, 3000 mAh batteri, kamera på 13 megapiksler og en skjerm på 5,5 tommer og 1920 x 1080 bildepunkter.

Prisen blir på rundt 2500 kroner for versjonen med 16 GB, og cirka 3000 for den store modellen med 32 GB. Telefonen leveres i svart, hvit eller, selvfølgelig, den klassiske beige Commodore-fargen.

Commodore PET vil være på markedet umiddelbart, men i første omgang kun i Italia, Frankrike, Tyskland og Polen. Planen er likevel å gjøre distribusjonen verdensomspennende i nær fremtid.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Supertelefonen du ikke får kjøpe

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Den nye telefonen til Google får du ikke kjøpt i Norge ennå. Her kan du se hvordan du likevel kan få tak i en.

Les mer

Galaxy S6 eller S7?

Galaxy S6 eller S7?

Her får du svar på om det lønner seg å kjøpe Samsung S6 eller den nye S7.

Les mer

Rask mobil til spotpris

Rask mobil til spotpris

Du trenger slett ikke betale en formue for en supergod telefon

Les mer

Nyeste

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Den nye telefonen til Google får du ikke kjøpt i Norge ennå. Her kan du se hvordan du likevel kan få tak i en.

Les mer

Note 7 gikk opp i røyk

Det meste som kunne gå galt, gikk galt med prestisjetelefonen Samsung Galaxy Note 7.

Les mer

Nye telefoner fra Google

Google har droppet Nexus-merket på telefonene sine, nå har de fått navnet Pixel.

Les mer