Cookies- og Brukervilkår


Flaggskipet som gikk opp i røyk

Batteriproblemer har satt et ettertrykkelig punktum for historien om Samsung Note 7. Flere telefoner begynte å brenne i løpet av bare én måned.

Samsung skulle feie alle motstandere av banen med den nye Galaxy Note 7, men nå, litt over en måned etter lanseringen, har suksessplanene bokstavelig talt gått opp i røyk.

Det viste seg at batteriene var for dårlige. Flere av Note 7-telefonene tok fyr, og det har ført til at Samsung har trukket modellen fra markedet.

Få oversikt over Note 7-historien, og finn ut om også du har en brannfarlig telefon:2. august – verdens beste telefon
Samsung avduker Note 7. Designmessig likner den på S7 Edge, men den er litt større. Den har 5,7-tommers AMOLED-skjerm, lynrask prosessor og et batteri på 3500 mAh, som senere skal vise seg å være årsaken til fadesen. Fagfolk kårer telefonen til Verdens beste.

Tidlig august – gode anmeldelser
De først anmeldelsene lovpriser Note 7. Særlig batterilevetiden som holder "en og en halv dag" får mye skryt av det amerikanske nettstedet Techradar.

25. august – forsinket til Norge
Samsung melder at Note 7 er forsinket til Norge. Den er først i handelen fra 9. oktober. Forklaringen er at "etterspørselen er så stor at produksjonen ikke holder følge".

31. august – de første ryktene
The Guardian skriver at Samsung utsatte leveringen av det første partiet med Note 7-telefoner til leverandørene SK Telecom, KT og LG Uplus i Korea i siste øyeblikk. Årsaken var "ytterligere kvalitets- og kontrolltest". I den samme artikkelen kan man også lese de første ryktene om eksploderende batterier.

2. september – bytteprogram lanseres
Samsung stanser salget av Note 7 og offentliggjør et verdensomspennende bytteprogram der man kan bytte telefonen med en ny. Det blir ikke kalt en "tilbakekalling".

8. september – flyforbud
Luftfartsmyndighetene i USA sender ut en pressemelding hvor de "fraråder passasjerer å både skru på og lade telefoner om bord på fly".

9. september – sjekk om telefonen din er rammet
Samsung lanserer et nettsted der du kan taste inn telefonens IMEI- eller serienummer og finne ut om telefonen er blant dem som er rammet. I tillegg lanseres en oppdatering til operativsystemet der batterisymbolet øverst på skjermen blir grønt hvis telefonen er sikker. Samsung markerer den nye Note 7-emballasjen med en "S" som angir at den er sikker.

13. september – ny programvare skal redde Note 7
Samsung sier at de vil offentliggjøre programvare som skal hindre at telefonen lades til over 60 prosent for å unngå overoppheting.

15. september – myndighetene griper inn
Note 7 tilbakekalles av amerikanske myndigheter, som råder folk til å slå av telefonen og bytte den med en ny. Samsung bytter batterileverandør til selskapet Amperex Technology Limited (som også leverer batteriet til iPhone).

5. oktober – tar fyr på fly
Det rapporteres flere tilfeller av brann og eksplosjoner – også med erstatningstelefoner. USA Today rapporterer om en hendelse der passasjerene på et Southwest Airlines-fly i Louisville måtte evakueres. Årsaken var røykutvikling i en Note 7 like før avgang.

10. oktober – Samsung gravlegger Galaxy Note 7
Samsung gir ordre om at samtlige operatører skal stanse salg og bytte av Note 7-telefoner og i stedet gi kundene pengene tilbake.

Nyhetsbyrået Reuters vurderer at Note 7-fadesen kan koste Samsung opptil 114 milliarder kroner.

> Les mer om SamsungSpeil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Galaxy S6 eller S7?

Galaxy S6 eller S7?

Her får du svar på om det lønner seg å kjøpe Samsung S6 eller den nye S7.

Les mer

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Den nye telefonen til Google får du ikke kjøpt i Norge ennå. Her kan du se hvordan du likevel kan få tak i en.

Les mer

Nå er Samsung Pay i Europa!

Nå er Samsung Pay i Europa!

Spania blir det første landet i Europa hvor du kan bruke betalings-appen Samsung Pay.

Les mer

Nyeste

Ny mobil med strøm nok for 2 dager

Det nye flaggskipet fra Huawei har en lekker design, et fantastisk kamera og lang batteritid, men prisen er deretter.

Les mer

Kinesisk supertelefon helt uten kanter

Telefonen har en futuristisk design, kjempeskjerm, lynrask prosessor og en imponerende batterikapasitet.

Les mer

Telefon med kjempebatteri

Lenovo P2 har et enormt batteri med en kapasitet på hele 5100 mAh.

Les mer