iphone6s

Antennen på iPhone 6 slaktes

Forskere ved Aalborg Universitet har gjort en grundig test av mobilantenner. Det er ikke gode nyheter for venstrehendte iPhone-brukere.

12. september 2016 av SNI

"Hei, jeg er snart framme, skal bare innom butikken og kj … hallo? Hallo??".

Selv når dekningen er på topp, kan du få problemer med forbindelsen på mobiltelefonen. Det viser en stor undersøkelse gjort av professor Gert Frølund Pedersen ved Aalborg Universitet for den danske Energistyrelsen og de nordiske telemyndighetene. Han har sett på antennene i 26 toppmodeller.

Den nåværende toppmodellen til Apple, iPhone 6S, får ikke mye skryt. Faktisk ender den på en 26. og sisteplass, hvis du holder den i venstrehånd mens du snakker. Det er nemlig stor forskjell på hvordan mobilantenner virker etter hvordan du holder telefonen. Den samme telefonen ender på en 22. plass hvis du foretrekker høyre hånd, og den klarer seg dårligere enn forgjengeren iPhone 6. Den aller nyeste modellen, iPhone 7, var ikke med i testen.

Ser man på kvaliteten av forbindelsen og oppringingen i gjennomsnitt, kommer den brukervennlige Doro-telefonen best ut i undersøkelsen. De beste modellene til Samsung og Microsoft Lumia gjør det også godt.

Kanskje du er interessert i...