Cookies- og Brukervilkår


Trenger du virkelig en ny iPhone? Muligens ikke …

Ryktene lyver ikke – iPhone 7 er ingen revolusjon – og derfor bruker jeg heller pengene på noe annet.

Jeg har selv fått spørsmålet om jeg har tenkt å bytte min iPhone 6S med den nye, og etter å ha sett den er svaret et klart nei takk, ikke denne gang. Forbedringene er ikke så vesentlige at jeg vil betale over 7000 kroner for en telefon som bare er marginalt bedre enn den jeg har.

Det virker som det blir færre av dem som på liv og død må være blant de første som har den nyeste iPhonen. Antall kjøpere i soveposer foran butikken har minket, og det er ikke bare fordi det er lettere å handle på nettet.

Nei, det virker heller som om Apple som telefonprodusent står litt i stampe. Det kommer ikke nye og fantastiske funksjoner, slik de tidligere har vært så flinke til å presentere.


Gjennomtenkt produktpleie
Den er litt raskere, den har et litt bedre kamera, mer lagerplass, marginalt bedre batterilevetid og den er vanntett. I tillegg er den tradisjonelle analoge minijack-kontakten avskaffet.

Dette er i korte trekk hva vi fikk høre 7. september da Apple presenterte de nyeste telefonene i iPhone-serien. Samtlige av de nye funksjonene og spesifikasjonene har stort sett vært hemmelig i mange måneder, og Apple har måtte tåle en del kritikk fordi det virker som de er i ferd med å bli tatt igjen av konkurrentene.

Dette er den første vanntette iPhonen, men dette er noe som etter hvert har blitt vanlig hos Samsung. Kamerateknologien er igjen på høyde med de beste Android-telefonen, men det er ikke som tidligere da Apple i mange sammenhenger satte dagsorden for ny funksjoner i smarttelefonene.


En oppdatering av en god telefon
Målinger av iPhone 6S viste at A9-prosessoren er ufattelig kraftig og at den overgikk de nyeste fra Samsung og HTC. Den nye A10-prosessoren er angivelig 50 prosent raskere, og stemmer det, er iPhone 7 verdens raskeste telefon.

Den vellykkede og populære designen har ikke endret seg noe særlig siden iPhone 6, og Apple har ikke endret den slanke profilen og de runde kantene.

Kameraet stikker fremdeles litt ut på baksiden – et designvalg som Samsung fikk kritikk for og som de da gjorde noe med.

Det kan altså se ut som Apple nå videreutvikler en allerede god telefon, en telefon som er blant de beste på markedet. Telefonen er heller ikke billig, og du må ut med over 7000 kroner for den billigste iPhone-utgaven.

Dette endrer ikke det faktum at Apple har tapt markedsandeler siden den lanseringen av iPhone 4S i slutten av 2011 og at antallet konkurrenter vokser raskt.

Salget av nye iPhoner har stagnert. Dette til tross for at salget av smarttelefoner øker, og min konklusjon er at heller ikke jeg vil bidra til å endre denne statistikken i år.


Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Ny iPhone i september

Ny iPhone i september

Her ser du hva du kan forvente av den nye Apple-telefonen

Les mer

Lures til å borre hull i iPhone 7

Lures til å borre hull i iPhone 7

Savnet av den manglende jackpluggen har fått mange til å borre hull i telefonen.

Les mer

Apple dropper klassisk funksjon

Apple dropper klassisk funksjon

Med Apple iOS 10 må du ta farvel med en funksjon som har vært et fast element på låseskjermen til iPhone helt fra den første modellen så dagens lys.

Les mer

Nyeste

Lures til å borre hull i iPhone 7

Savnet av den manglende jackpluggen har fått mange til å borre hull i telefonen.

Les mer

Hva? Kan iPhonen det også?

iPhonen er utmerket til å ringe med og sende sms-er, men vet du egentlig hvor mye den kan? Vi har funnet frem til fire overraskende funksjoner.

Les mer

iPhone 7 er her – men hva kan den?

Helt vanntett, og uten analog utgang til hodetelefoner.

Les mer