androidkitkat

Neste fase for Android

Mer enn én milliard nettbrett og smartmobiler bruker i dag Android, og Google serverer en ny utgave av verdens mest utbredte, mobile operativsystem.

9. september 2013

Salget av smartmobiler og nettbrett med Android har virkelig eksplodert. På bare tre måneder er mer enn hundre millioner enheter med Googles operativsystem blitt aktivert, og dermed er det samlede antallet oppe i over én milliard.

Den store etterspørselen overrasker til og med Google, som ventet at de ville nå én milliard enheter først mot slutten av året. I forbindelse med Googles offentliggjørelse av det omfattende antallet brukere presenterte de også den nyeste oppdatering til Android, og det er satt en ny statue på plenen foran hovedkvarteret.

I likhet med de foregående utgavene får også versjon 4.4 et navn som tiltaler slikkmunnene blant brukerne. Opprinnelig var det meningen at versjonen skulle hete Key Lime Pie, men for første gang inngår Google en reklameavtale i forbindelse med selve navnet, og Android-brukerne kan forberede seg på både å ha KitKat på mobilen og spise KitKat-sjokolade som er utformet som Android-figuren. KitKat er en sjokolade med røtter tilbake til 1800-tallet, men i sin nåværende form har den vært på markedet siden 1935. Den er også laget i en versjon som de fleste vil anse som helnorsk, Kvikk Lunsj, som kom i 1937.

Det er i skrivende stund ikke offentliggjort når KitKat vil bli sluppet, men hvis Google følger det vanlige utgivelsesmønsteret sitt, kan Android-brukerne regne med å oppdatere operativsystemet i oktober.

Kanskje du er interessert i...