Cookies- og Brukervilkår


Pokémon GO slår alle rekorder

Til tross for både opp- og nedturer i sin første måned er mobilspillet Pokémon GO den appen som raskest har tjent penger noensinne.

Candy Crush og Clash Royale kan bare pakke sammen. For mens to av de mest populære mobilspillene i verden kan skryte av omsetning på henholdsvis 200 millioner og én milliard kroner i sin første måned, kan Pokémon GO vise til en omsetning på vel 1,7 milliarder kroner på verdensbasis bare på den første måneden.

Pokémon GO går ut på å fange digitale monstre med mobiltelefonen. Spillet er basert på Google Maps, og spillerne må bevege seg rundt i gater og parker for å finne monstrene. Det er gratis å laste ned spillet. Pengene tjener produsenten ved at spillerne kjøper valuta, som igjen kan brukes til å kjøpe Pokéballs og Lures, for virkelige penger. Lures er spesielt populære, fordi kan brukes til å tiltrekke mange monstre til bestemte steder – en funksjon som mange barer og restauranter har benyttet seg av.

Ustabile servere
I spillet kan man tjene opp objekter uten å bruke penger, men mange spillere velger å gjøre livet litt lettere ved å kjøpe objektene i stedet. Det ble derfor en del uro tidligere i sommer, da Pokémon GO var ustabilt og objekter så ut til å miste sin virkning eller rett og slett bli borte. Men utvikleren bak spillet, Niantic, har vært samarbeidsvillig og har i de fleste tilfeller gitt spillerne pengene tilbake.

Manglende sporingsfunksjon
Spillet har i de siste ukene også opplevd motbør fordi Niantic fjernet den populære sporingsfunksjonen som gjorde det lettere å finne og fange Pokémoner. Samtidig lukket firmaet hjemmesider som tilbød Pokémon GO-spillerne alternative sporingsmuligheter, og dermed ga de spillerne enda en grunn til å bli sinte.

Det ser ut til at produsenten har vært lydhør, for de har nettopp lansert en ny sporingsfunksjon og har gjeninnført den smarte batterisparingsfunksjonen. Nå gjenstår det bare å se om den nye sporingsformen lever opp til den gamle.

Til tross for alle problemene fosser spillet fremover, og det blir spennende å se hva utviklerne kommer opp med av nyheter i Pokémon GO-verden til høsten.

Pokémon GO er gratis å laste ned til iPhone og Android-telefoner og spilles ved hjelp av en Google-konto.

Virus-apper forkledt som Pokemon GO er i omløp

Pokémon GO rett inn på topplisten

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Supertelefonen du ikke får kjøpe

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Den nye telefonen til Google får du ikke kjøpt i Norge ennå. Her kan du se hvordan du likevel kan få tak i en.

Les mer

Galaxy S6 eller S7?

Galaxy S6 eller S7?

Her får du svar på om det lønner seg å kjøpe Samsung S6 eller den nye S7.

Les mer

Rask mobil til spotpris

Rask mobil til spotpris

Du trenger slett ikke betale en formue for en supergod telefon

Les mer

Nyeste

Hack en telefon og bli rik

Firma utlover belønning for å bryte seg inn i telefoner.

Les mer

Pokémon GO på armen

Armbåndet gjør det enklere å samle baller og fange Pokémoner, men kommer det for sent?

Les mer

Dårlige nyheter for venstrehendte

Antennen til iPhone 6 får knusende kritikk – og den virker dårligst for dem som holder telefonen i venstre hånd.

Les mer