Cookies- og Brukervilkår


Russisk program stjeler fra Android-brukere

Hele 32 applikasjoner i Google Play inneholder programmet BadNews, som tar et ulovlig gebyr for sms-meldinger.

Mellom to og ni millioner Android-brukere fikk seg en stygg overraskelse på telefonregningen i forrige måned. Et lite program som heter BadNews har nemlig infisert en lang rekke telefoner og brett. Programmet har tatt et gebyr når brukere har sendt sms-meldinger.

BadNews har ligget skjult i 32 helt vanlige apper som kokebøker eller spill. Når Android-brukere har lastet dem ned fra Google Play, har de fått det skadelige programmet med på kjøpet.

På telefonene sendte BadNews en melding om at andre programmer var infisert og skadelige, og ga brukerne et tilbud om å laste ned andre apper som kunne gjenopprette sikkerheten. Blant annet skulle programmet AlphaSMS være en oppdatering for Skype. I stedet for å forbedre sikkerheten tok programmet betalt for hver sms brukeren sendte.

Både BadNews og mange av de andre programmene stammer fra Russland, og det var først og fremst østeuropeere som ble berørt av de skadelige programmene. Men tendensen med svindel på smarttelefoner og nettbrett er stigende, og kan ramme nordmenn i like stor grad.

Hvis du vil forbedre sikkerheten på en Android-enhet, kan du laste ned programmet Lookout, som beskytter mot virus og spionprogrammer.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Supertelefonen du ikke får kjøpe

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Den nye telefonen til Google får du ikke kjøpt i Norge ennå. Her kan du se hvordan du likevel kan få tak i en.

Les mer

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test av smartphones

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdTest av smartphones

Sjekk eposten, surf på nettet, ta bilder, se video, hør på musikk eller ta et raskt slag kabal. En smartmobil kan alt dette og mye mer. Vi tester ni av de rimeligere, med priser fra bare 916 og opp til 1995 kroner.

Les mer

Nokia med Android-telefoner

Nokia med Android-telefoner

Nå melder også Nokia seg på i Android-kappløpet, med tre telefoner som neppe kommer til Norge med det første.

Les mer

Nyeste

Hack en telefon og bli rik

Firma utlover belønning for å bryte seg inn i telefoner.

Les mer

Pokémon GO på armen

Armbåndet gjør det enklere å samle baller og fange Pokémoner, men kommer det for sent?

Les mer

Dårlige nyheter for venstrehendte

Antennen til iPhone 6 får knusende kritikk – og den virker dårligst for dem som holder telefonen i venstre hånd.

Les mer