Google Play Store

Smart triks: Unngå dyre dataregninger i ferien

Det kan bli dyrt å ta med mobiltelefonen på ferie i utlandet. Her ser du hvordan du unngår at iPhonen eller Android-telefonen gir deg store regninger.

10. juli 2016 av DAU

Alle apper som ligger på mobiltelefonen, er satt opp til å oppdatere seg selv automatisk. Det er smart når du befinner deg på et nettverk eller er i Norge, hvor datatrafikk ofte er en del av abonnementet og ikke koster noe ekstra.

Men hvis du er på ferie i utlandet, kan dette bli en dyr fornøyelse. Prisene for databruk kan variere fra ingen endringer til at hundrelappene flyr, avhengig av teleselskapet du bruker og hvor på kloden du velger å feriere.

Vil du unngå en ubehagelig overraskelse, bør du derfor deaktivere oppdateringer av apper på smarttelefonen. Her viser vi hvordan du gjør det på en iPhone og en Android-telefon.

Slik slår du av oppdateringene på en iPhone:

1. Åpne Innstillinger. 2. Trykk på iTunes & App Store. 3. Under Automatiske nedlastinger finner du punktet Oppdateringer. 4. Skyv på knappen til høyre for Oppdateringer slik at knappen blir helt grå, og ikke grønn.

Husk å slå på oppdateringene igjen når du kommer hjem fra ferien.

Slik slår du av oppdateringene på en Android-telefon:

1. Åpne Play Butikk på telefonen eller nettbrettet. 2. Trykk på knappen med tre vannrette streker øverst i venstre hjørne. 3. Trykk på Innstillinger. 4. Under Generelt trykker du på Oppdatere apper automatisk. 5. Velg Ikke oppdater apper automatisk.

Når du kommer hjem fra ferie, må du huske å bytte tilbake til Oppdater bare apper automatisk via WiFi.

Kanskje du er interessert i...