HiLi-on

Solenergi på innerlommen

Lad opp telefonen med solenergi. Et dansk firma har utviklet en solcellelader som er liten nok til å få plass i en lomme.

20. november 2015

Solceller behøver ikke å være store og festet til hustak. Nå kan du lade telefonen med et solcellepanel som kan rulles sammen og legges i lommen når du er på tur. Laderen heter HeLi-on og er utviklet i Danmark.

Er det vinter og mørke, slik at du ikke har nytte av solcellene, kan du glede deg over at solcelleladeren også er utstyrt med et batteri på 2600 mAh som også kan lades via usb.

Laderen er utviklet av det københavnbaserte selskapet InfinityPV, som forsøker å finansiere produktet via crowdfunding-siden Kickstarter.com. I skrivende stund har Kickstarter-kampanjen samlet inn 462 000 av målet på 500 000 kroner.

Kickstarter.com er en hjemmeside der små og store selskaper ber helt vanlige nettbrukere om støtte til å få produkter på markedet. Vil du støtte InfinityPV, kan du nå forhåndsbestille HeLi-on for 625 (danske) kroner på Kickstarter. I så fall kan du regne med å motta produktet i juli 2016.

Kanskje du er interessert i...