Cookies- og Brukervilkår


To nye utgaver av iPhone

Apple melder at to splitter nye iPhone-modeller vil komme i butikkene rundt i verden, men aksjekursene synker på nyheten.

Omtrent ett år etter at Apple kom med den forrige iPhonen har de for første gang avdekket to nye modeller samtidig. De har fått betegnelsene iPhone 5S og iPhone 5C.

iPhone 5S blir den nye toppmodellen, med en ny og raskere prosessor og fingeravtrykksensor, så telefonen kan gjenkjenne eieren. Sensoren er i praksis et kamera som sitter i hjemknappen og bransjeekspertene venter å få se noe lignende i mange telefoner etter hvert. Her blir det både mulig å åpne tastaturlåsen og bekrefte eierens identitet når det skal kjøpes programmer i App Store.

S-modellen vil også fungere på norsk 4G-nettverk, så eierne også her i landet får nyte godt av den raske internettforbindelsen.

iPhone 5C er det som skal være Apples første budsjettmodell, men prisene i USA viser at det bare er snakk om en litt billigere iPhone, og ikke en billig smartmobil. Aksjemarkede reagerte negativt, fordi det var ventet en modell som var et godt hakk rimeligere og dermed også innrettet mot det store markedet i Kina.

Innmaten er stort sett den samme som i den opprinnelige iPhone 5. De store forskjellene gjelder utseendet. Det velkjente, svarte eller hvite ytterskallet av metall og glass er byttet ut med polykarbonat, en svært sterk og slagfast plasttype. C-en skal stå for "color", altså farger, og det blir mulig å få en grønn, gul, blå, rød og hvit iPhone.

Det er sagt at telefonene skal komme til norske butikker før desember måned, men prisene er ennå ikke offentliggjort. I USA vil iPhone 5S få en pris som ligger nær det den forrige modellen kostet.

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
Smarttelefonen kan eksplodere

Smarttelefonen kan eksplodere

Batteriene i moderne smarttelefoner kan bli for varme og eksplodere. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Note 7 gikk opp i røyk

Note 7 gikk opp i røyk

Det meste som kunne gå galt, gikk galt med prestisjetelefonen Samsung Galaxy Note 7.

Les mer

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Supertelefonen du ikke får kjøpe

Den nye telefonen til Google får du ikke kjøpt i Norge ennå. Her kan du se hvordan du likevel kan få tak i en.

Les mer

Nyeste

Bestill mat med Google Maps

Nå blir det enda lettere å bestille mat på døra.

Les mer

Smarttelefonen kan eksplodere

Batteriene i moderne smarttelefoner kan bli for varme og eksplodere. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Hack en telefon og bli rik

Firma utlover belønning for å bryte seg inn i telefoner.

Les mer