WhatsApp Account

WhatsApp deler telefonnummeret ditt med Facebook

Den populære meldingstjenesten WhatsApp vil nå dele telefonnummeret ditt og andre opplysninger med Facebook. Her kan du se hvordan du stopper delingen.

5. september 2016 av DAU

Det er egentlig ikke så overraskende at WhatsApp nå vil utveksle informasjon med Facebook, ettersom Facebook kjøpte WhatsApp for over 100 milliarder kroner i 2014. I de siste oppdateringene er brukerbetingelsene for WhatsApp endret, men det krever at du aksepterer dem.

Du trenger derfor ikke godta et WhatsApp deler opplysningene dine med Facebook. Hvis du er rask, kan du sette opp WhatsApp slik at telefonnummeret ditt ikke blir synlig på Facebook.

Når du oppdaterer WhatsApp, blir du møtt med et sprett-opp-vindu. I stedet for å akseptere betingelsene kan du trykke på ”Read more about the key updates to our Terms and Privacy Policy” og så fjerne haken ved setningen om at du ønsker å dele kontoinformasjonen.

Har du allerede akseptert de nye betingelsene, kan du i de påfølgende 30 dagene fremdeles endre avtalen.

1. Åpne WhatsApp på telefonen. 2. Gå til "Innstillinger", og trykk på "Konto". 3. Finn "Del min kontoinformasjon". 4. Fjern haken slik at informasjon om kontoen ikke blir delt på Facebook.

De endrede betingelsene har ennå ikke nådd alle brukerne. Finner du dem ikke, må du vente til innstillingene trår i kraft.

WhatsApp er en mobilapp som gjør det mulig å sende meldinger og ringe til andre som har installert appen på smarttelefonen – og det er det cirka en milliard som har.

Nye WhatsApp-brukere kan derimot ikke velge bort deling av telefonnummer og annen informasjon.

Kanskje du er interessert i...