Cookies- og Brukervilkår


ExCito B3

Denne serveren er ikke stort større enn en ekstern harddisk, men den inneholder likevel en komplett liten server – samtidig som den fungerer som trådløs n-ruter.

Sett til:

3.350,00 kr
Sjekk priser

Vår karakter:

Lesernes vurdering:

 

Den har tilkoblinger for kabelnettverk, to USB-porter til harddisker eller skrivere, samt tilkobling til en eSATA-harddisk. Oppsettet er ganske enkelt. Du monterer antennene, kobler til kabler og konfigurerer serveren med en kort veiviser på administrasjonssidene. Så dukker serveren opp i Windows-nettverket og er klar til bruk. Men den trådløse ruteren må du aktivere manuelt fra administrasjonssidene.

Det er en fornøyelse å sette opp serveren, siden administrasjonssidene er pent og oversiktlig oppbygd. Det er ikke lett å se at det ligger et komplett Linux-operativsystem under sidene – men det merkes på det store antallet tjenester som kan aktiveres. Blant annet finner vi fil- og skriver-server, ftp-server, UPnP og streaming til Squeezebox, nedlastingsserver, samt backup til en ekstern harddisk.

Brukeradministrasjonen lar deg bestemme hvem som skal få adgang til hva. En detaljert manual på hele 150 sider forklarer de forskjellige mulighetene. Vi målte denne utgaven på 500 GB til en skrivehastighet på 29 megabyte/sekund og en noe lavere lesehastighet på 24 megabyte/sekund. Via det trådløse nettverket får vi en svært respektabel hastighet på 5 megabyte/sekund.

Det svarte aluminiums-kabinettet har verken vifte eller noen form for ventilasjonshull, men det blir ikke engang lunkent i drift.Det skyldes sikkert det lave strømforbruket på bare 8 watt, noe som er på linje med strømforbruket til et vanlig trådløst aksesspunkt uten harddisk. Ingenting å utsette på det. Siden enheten ikke har vifte, er den så godt som lydløs. Det er bare harddisken som summer lite grann, og du må legge øret helt inntil boksen for å høre det.

Men når det gjelder harddisken, er den ikke spesielt stor. Heldigvis kan man oppgradere til en versjon med en terabyte ved å spytte i 350 kroner ekstra. En utgave uten trådløst nett kan kjøpes for 750 kroner mindre.

Les flere tester og nyheter
Bestill Komputer For Alle

[emediate]
[emediate]
[emediate]

Fakta

• Kapasitet: 500 gigabyte
• CPU: 1,2 GHz
• Nettverk: Gigabit
• Trådløst: 802.11n
• Skrivehastighet: 29 MB/s
• Lesehastighet: 24 MB/s
• Trådløs hastighet: 5 MB/s

  • Kompakt og lydløs

  • Godt trådløst nettverk

  • Behagelig administrasjon

  • For liten diskplass

  • Ganske høy pris

Speil skjermen til Tv-en

Speil datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen til Tv-en.

Les mer

Årets beste tilbud!

Bli pc-ekspert med Norges beste datablad. Med et abonnement i hele 2016 sparer du 690 kroner og får tilgang til et hav av online-fordeler.

Les mer

Gratis nyhetsbrev

Skriv e-postadressen din og klikk på "Påmeld":

Komputer for alle
Mest leste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.no/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_nb-NO/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt innhold" title="Eksklusivt innhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Trådløst på flyturen

Eksklusivt innholdEksklusivt innholdTrådløst på flyturen

Stadig flere flyselskap tilbyr trådløst Internett ombord på flyene – men hvordan virker det egentlig?

Les mer

Linksys NAS200

Linksys NAS200

Med tanke på prisen er NAS200 en utmerket løsning som nettverkslager, men vi er langt ifra imponert over hastigheten og støynivået.

Les mer

Ruter til spill og mediestreaming

Ruter til spill og mediestreaming

D-Link har nettopp lansert en ny trådløs ruter med den raske 802.11n-standarden.

Les mer

Nyeste

Pass deg for trådløse nettverk i sommer

Logger du på fremmede, åpne nettverk i ferien bør du være på vakt – du risikerer nemlig å bli hacket. Her ser du hvordan du beskytter deg.

Les mer

Trådløst på flyturen

Stadig flere flyselskap tilbyr trådløst Internett ombord på flyene – men hvordan virker det egentlig?

Les mer

40 ganger raskere internett - med droner

AVSLØRING: Google tester enorme soldrevne droner som skal levere neste generasjon internett – 40 ganger raskere enn i dag – til din og min mobiltelefon.

Les mer

Opprett en gratis profil

Opprett en gratis profil og få tilgang til utvalgte artikler og guider. Som abonnent får du dessuten tilgang til eksklusivt innhold og egne tjenester på nettet.

Opprett en profil her